Voi, miten tätä sieniaikaa rakastankaan. Törmäsin suppilovahveromättäisiin metsässä puolivahingossa. Eihän sieniä voinut jättää metsään ja jo kerätetssä alkoi piirashammasta kolottaa. Suppispiiras saa mehevyytensä ruokakermasta ja makua ryhdittää pieni määrä pekonia. Piirakan voi toki leipoa myös vaikka palvi- tai parmankinkulla. Piirakasta voi helposti tehdä myös maidottoman.
Pohja:
3 1/2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1/2 tl suolaa
100 g margariiniä tai voita
1 kpl kanamuna
4 rkl vettä
Täyte:
15 dl suppilovahveroita
30 g pekonia
2 keskikokoista sipulia
3 kpl kananmunia
3 dl ruokakermaa/kaurakermaa/soijakermaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl timjamia
1/4 tl valkopippuria
(Päälle juustoraastetta halutessasi)
Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
Painele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kunnes täyte valmistuu.
Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Kuullota sipuli pekonin rasvassa.
Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset.
Kumoa täyte vuokaan. (Jos haluat käyttää juustoraastetta, lisää raaste piirakan päälle) Paista sienipiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
Sienipiirakka, naminam!
VastaaPoistaEilen laitoin suppilovahverokastiketta pihvien kanssa, niin hyvää myös.
Sienipiirakat ovat vaan jotain niin fantastista <3 Nam. Aurinkoa päivääsi Tiina <3
VastaaPoista