sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Gluteeniton appelsiininmakuinen mutakakku



Jauhohyllyssäni on Virtasalmen viljatuotteen tummaa jauhoseosta iso pussi ja ajattelin keksiä sille uutta käyttöä. Perheen keliaakikko ei juurikaan ole tumman leivän ystävä, mutta jauhoseos taipuu mainiosti myös makeaan leivontaan. 

Tarvitset:

3 dl fariinisokeria
1 rlk vaniljasokeria
3 dl tummaa jauhoseosta
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
150 g voita sulatettuna (tai vastaava määrä margariinia)
1 luomusappelsiini
2 luomukananmunaa

Pinnalle tomusokeria

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Voitele irtopohjavuoka ja kääntele gluteeniton korppujauho vuoan pintaan.

Mittaa kakkutaikinan kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Tee kolo kuiva-aineiden keskelle. Lisää kuiva-aineiden joukkoon, äsken tehtyyn koloon, sulatettu rasva, kananmunat, puolikkaan appelsiinin kuoriraaste ja 1 dl appelsiinimehua. Sekoita taikina tasaiseksi yleiskeittiökoneessa tms. Kaada taikina vuokaan ja nosta kakku uuniin. Paistoaika n. 15 min. 

Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja siivilöi tomusokeria päälle.  Mukavia kuvioita pintaan saa vaikkapa isoäidin pitsiliinaa käyttämällä. :) 

Tarjoile haalea kakku jäätelön tai kermavaahdon kera. 










1 kommentti:

  1. Voihan namia. Mutakakku sopisikin minun kesäherkuksi...olen syntisen paljon herkutellut jo viikon aikana :D

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.