maanantai 3. lokakuuta 2016

Gluteenittomat pitaleivät ja pulled pork

Olen joskus maininnut, että myös ukkelini rakastaan ruuanlaittoa. Lisäksi hän on erinomainen leipuri. Lauantaina saimme teinin kanssa istua valmiiseen pöytään. 
Alla on ohjeet gluteenittomiin pitaleipiin, nyhtöpössuun sekä jogurttikastikkeeseen. Lisäksi tarvitset salaatinltehtiä, kurkku- ja tomaattiviipaleita. Pulled porkin paisto vaatii aikaa 4-6 tuntia, mutta odotus palkitsee. :)




Gluteenittomat pitaleivät:

 2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
 2 tl sokeria
 2 rkl oliiviöljyä
 n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta, käytetty Jytteä


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää joukkoon suola, sokeri, jauhoseos ja öljy.
 Vaivaa taikinaa yleiskoneella muutaman minutin ajan.
Levitä leivinpaperiarkki pöydälle ja nostele taikinasta kuusi palleroa leivinpaperin päälle.
Öljyä tai kostuta kätesi vedellä, jotta taikinan käsittely on helpompaa.
Painele leivät n. 2cm paksuisiksi.
Anna leipien kohota noin puoli tuntia.
 Lämmitä uui 250-asteiseksi ja laita pelti uuniin lämpenemään.
 Vedä pitaleivät leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja siirrä uuniin.
-Paista leipiä noin 5-8 minuuttia uunin keskitasolla.
Halkaise ja täytä jäähtyneet pitaleivät haluamillasi täytteillä.




Jogurttikastike:

3 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
3 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
0,5 tl suolaa
2 rlk sitruunamehua
pari rlk persiljaa tai minttua hienonnettuna
1 tl pippurisekoitusta

Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. 


Pulled pork:

800g kassleria
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 tl kuivattua chiliä
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
2 dl BBQ-kastiketta


  • Laita kassler muovipussiin. Mittaa pussiin mausteet ja 1 dl barbequekastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  • Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.
  • Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 5 t.
  • Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.
Nosta liha uunivuokaan. Sekoita joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike. Laita uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttääkin herkulliseltä.
    Ihanaa viikkoa Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. :) Ihanaa päivää sinullekin. <3

      Poista
  2. Nam! Hyvältä näyttää!
    Kiva päästä välillä valmiiseen pöytään.😀
    Kesällä tein eka kerran tuota pulled porkia. Syötiin myös pitaleivän kanssa.
    Meillä oli kylläkin kaupan valmiit pitaleivät. Mutta hyvää oli.

    Kivaa tiistai päivää sinulle!😊❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Pulled pork on superherkku. Ihanaa syksyistä viikkoa myös sinulle! <3

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...