maanantai 5. syyskuuta 2016

Omena-kookoskakku





Tämä on yksi parhaista omenaresepteistä, joita tiedän. Kakun pohjana on muutaman sentin korkuinen murotaikina, jonka päällä lepää kirpsakka omenahillo. Kakun kruunaa kookosmarenki, mikä makuna sopii täydellisesti kirpeän omenan kanssa. 


Tämänkin reseptin sain äidiltäni ja vaihdoin jauhot vain gluteenittomiksi. Kakku on tehty 24 cm irtopohjavuokaan. Kakusta saa maidottoman helposti käyttämällä maidotonta margariinia.


Pohja: 
125 g (voita tai) maidotonta margariinia 
1 dl sokeria 
2 keltuaista 
3½ dl vaaleaa gluteenitontajauhoseosta 
1 tl leivinjauhetta 

Täyte:
4 suurta kirpeää omenaa 
tilkka vettä 
hillosokeria maun ja pussin ohjeiden mukaan

Pinnalle:
3 valkuaista 
100 g kookoshiutaleita 
100 g tomusokeria 


Ohjeet:


Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuainen kerrallaan, sitten jauhoseos, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan Paista pohjaa vaaleanruskeaksi 225-asteisessa uunissa. n. 10 min.

Kuori omenat ja paloittele ne. Keitä kattilassa omenapalasista, hillosokerista ja tilkasta vettä hilloke. Anna kiehua hiljalleen, kunnes somenat soseutuvat. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä.

Vatkaa valkuaisia, lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kuohkeaksi jäykäksi vaahdoksi. Lisää sekaan kookoshiutaleet varovasti käännellen, ettei vaahto menetä kuohkeuttaan.

Levitä omenasose torttupohjalle ja lusikoi tai pursota päälle kookosvaahto. Paista vielä 225-asteessa, kunnes pinta on saanut vähän väriä. (n.6 min.) 



4 kommenttia:

  1. Vesi kielellä luen reseptiä. Kookosvaahto; jo nimi kuulostaa niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Omena, kookos ja marenkin, oh yes, siinä on sellainen makujen liitto, että oksat pois. <3 Ihanaa viikkoa Tiina <3

    VastaaPoista
  3. Facebookissa eilen jo maitoinkin, että kyllä maistuisi tämä herkku.
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.