perjantai 18. marraskuuta 2016

Gluteeniton aura-päärynäpiirakka



Paistoin pitkästä aikaa aura-päärynäpiirakkaa. Moni saataa vierastaa kyseistä makuyhdistelmää.  Ja ihan suotta, sillä makea päärynä ja suolainen aura muodostavat täydellisen liiton. 

Jos et pidä pekaanipähkinöistä tai olet niille allerginen, jätä pähkinät pois. Aura-päärynäherkku on meillä ollut lähestyvän joulun ajan ruokaa. Jostain kummallisesta syystä piirakkaa ei tule ikinä paistettua kesällä. 


Pohja:

5 dl vaaleaa jauhoseosta esim. Jytte
2 dl mantelijauhetta
1/2 tl suolaa
120 g voita
2 kpl keltuaisia
0,5 dl kuohu- tai ruokakermaa


Täyte:

3 kpl kananmunia
4 dl kuohu- tai ruokakermaa
4 dl kermajuustoa raastettuna
150 g sinihomejuustoa murustettuna
3 kpl kypsiä päärynöitä
(pekaanipähkinöitä)


Tee näin:

Mitta vaalea jauhoseos, mantelijauhe ja suola kulhoon. Paloittele 

sekaan pehmennyt voi. Nypi muruseokseksi. Lisää joukkoon keltuaiset

ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään

noin puolen tunnin ajaksi. 

Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle ja 

reunoille. (koko noin 25*35)

Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 min. 

Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, juustoraaste ja sinihomejuusto.

Pese ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi. 

Kaada kerma-juustoseos pohjan päälle Leivitä päälle päärynäviipaleita.

Jos haluat voit ripotella pekaanipähköitä piirakan päälle. 

Paista piirakkaa 200-asteessa noin 30 min tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.