torstai 24. marraskuuta 2016

Gluteenittomat piparkakut



Nyt alkaa olla käsillä vuoden ihanin aika, jolloin kotona leijuu  enemmänkin mausteisia tuoksuja. Tässä piparkakkujen perusohje.  (Toisinaan jätän kardemumman pois ja laitan tilalle pari ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta.) 

Reseptistä valmistuu noin 50 piparkakkua. 

Taikina:

1 tl pomeranssinkuorta
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/4 tl suolaa
2,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tummaa siirappia
100 g margariinia tai voita
1 kanamuna
5 1/2 dl Semperin Fin Mixiä tai vastaavaa
1 tl ruokasoodaa

Fin Mixiä pöydälle kaulintaa varten

Mittaa kattilaan mausteet ja sokeri + siirappi. Kiehauta seos miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

Anna seoksen jäähtyä ja lisää joukkoon rasva ja kananmuna sekoittaen. Sekoita kulhossa sooda ja jauhoseos. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hyvin. 

Valmis taikina saa jähmettyä jääkaapissa mieluusti yön yli. Jos aika on tiukoilla, niin taikina tarvitsee jäähtyäkseen vähintään muutamia tunteja jääkaappijäähdytystä. 

Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista piparkakut 225-asteisessa uunissa noin 6 min. 

1 kommentti:

  1. Näyttääpä ihanan pulleilta piparit. Miks aina kun käyn sinun blogiasi lukemassa, alkaa tekemään jotain herkkua ja kylmää maitoa mieli? :D

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.