Perinteinen pumpulikakku sai päälleen kinuskikastikkeen. Pursotin vaniljatuorejuuston ja kermavaahdon seoksella ruusut kakun ympärille. Kinuskia koristavat siellä täällä puolukat. Kakku sopii mainiosti kahvi- ja teepöytään.
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3,8 dl perunajauhoja
250 g kiehuvaa voita
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia.
Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Sekoita kerma ja fariinisokeri teflonkattilassa. Keitä seos kasaan keskilämmöllä. Keittämiseen kuluu aikaa noin 20 min. Sekoita seosta tasaisin väliajoin.
Pursote:
1 pkt vaniljatuorejuustoa
2 dl kermaa
sokeria maun mukaan
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Sekoita tuorejuusto kermavaahdon sekaan. Pursota seos kakun päälle/reunalle.
Nam nam nam!
VastaaPoistaMeillä herkutellaan tänään mustikkapiirakalla.
Ihanaa isänpäivä sunnuntaita!
Mustikkapiirakka on herkkua! Mukavaa isäinpäivää teille. <3
PoistaNo jo on kakku, rakastan kinuskia eli suuri nam. <3 Kivaa iltaa Tiina <3
VastaaPoistaKinuski on myös oma ykkösherkku. Etenkin vaniljajäätelön päällä. Ihanaa isänpäivää teille. <2
PoistaKuulostaapas hyvälle!
VastaaPoistaTätä on kyllä kokeilta :)
Ihanaa sunnuntai-iltaa!
Kiitos Marina. <3 Ihanaa iltaa myös teille.
Poista