lauantai 5. marraskuuta 2016

Gluteeniton mutakakku


Mutakakku on suklaanystävän herkku. Maultaan kakku on syntisen hyvä - täyteläinen ja rakenteeltaan hieman kostea.  Parhaan lopputuloksen saa käyttämällä kakkuun hienojakoisia mantelijauhoja (esim. Risenta).  Tänään valmistin mutakakun aikuiseen makuun, sillä upotin kakkutaikinaan myös 1,5 dl rommikirsikoita. Jos olet allerginen manteleille, korvaa mantelijauhot vaalealla jauhoseoksella.

Tarvitset:


200g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele irtopohjavuoka  ja jauhota se mantelijauheella tai glut. korppujauholla(vuoan halkaisija = 24 cm)

Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon. Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe.

Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 15 - 20 min, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä. Keskeltä kakku saa jäädä hieman kosteaksi.

Koristele kakku tomusokerilla ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa. 

Rommikirsikat
2 osaa kirsikoita
1 osa sokeria
tummaa rommia
iso lasipurkki
Ohjeet:
Punnitse kirsikat ja laita ne lasipurkkiin. Mittaa päälle n. puolet kirsikoiden painosta sokeria. Kaada päälle rommia sen verran, että kirsikat peittyvät. Laita kansi kiinni. Kääntele purkkia varovasti alkuun silloin tällöin, jotta sokeri liukenee. Samaan purkkiin voit halutesssi kerroksittain kasata useita erilaisia marja- ja hedelmälaatuja. Anna maustua kaksi kuukautta jääkaapissa. 

1 kommentti:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.