torstai 8. lokakuuta 2015

Gluteeniton mutakakku


Suklaanystävän herkku on mutakakku. Mantelijauholla kakku onnistuu hyvin myös gluteenittomana.


Mutakakku


200 g voita
160 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
4 kanamunaa
2 1/4 dl mantelijauhoa
1/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
tomusokeria

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. 

Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.


Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman löysäksi. . Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta.  Koristele kakku tomusokerilla ja tarjoa marjojen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.  Aikuiset voivat kakkunsa nauttia vaikka rommihedelmien kanssa. Vielä ehdit laittaa purkin jääkaappiin tekeytymään talven jälkiruokien varalle. :) 


Rommihedelmät
2 osaa marjoja tai hedelmiä
1 osa sokeria
tummaa rommia
iso lasipurkki
Ohjeet:
Punnitse marjat/pilkotut hedelmät. Laita marjat/hedelmät purkkiin. Mittaa päälle n. puolet marjojen painosta sokeria. Kaada päälle rommia niin että marjat peittyvät. Laita kansi kiinni. Kääntele purkkia varovasti alkuun silloin tällöin, jotta sokeri liukenee.Samaan purkkiin voit kerroksittain kasata useita erilaisia marja- ja hedelmälaatuja. Anna maustua kaksi kuukautta jääkaapissa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.