Suklaanystävän herkku on mutakakku. Mantelijauholla kakku onnistuu hyvin myös gluteenittomana.
Mutakakku
200 g voita
160 g tummaa
suklaata
2 dl sokeria
4 kanamunaa
2 1/4 dl mantelijauhoa
1/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
tomusokeria
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja
leivinpaperilla.
Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.
Yhdistä
kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20
minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman löysäksi. . Irrota hieman
jäähtynyt kakku vuoasta. Koristele kakku tomusokerilla ja tarjoa marjojen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Aikuiset voivat kakkunsa nauttia vaikka rommihedelmien kanssa. Vielä ehdit laittaa purkin jääkaappiin tekeytymään talven jälkiruokien varalle. :)
Rommihedelmät
2 osaa marjoja tai hedelmiä
1 osa sokeria
tummaa rommia
iso lasipurkki
1 osa sokeria
tummaa rommia
iso lasipurkki
Ohjeet:
Punnitse marjat/pilkotut hedelmät. Laita marjat/hedelmät purkkiin. Mittaa päälle n. puolet marjojen painosta sokeria. Kaada päälle rommia niin että marjat peittyvät. Laita kansi kiinni. Kääntele purkkia varovasti alkuun silloin tällöin, jotta sokeri liukenee.Samaan purkkiin voit kerroksittain kasata useita erilaisia marja- ja hedelmälaatuja. Anna maustua kaksi kuukautta jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.