torstai 15. lokakuuta 2015

Kurpitsapiirakka halloweeniksi

Kurpitsapiirakka


Ainekset

  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl sokeria
  • 125 g voita
  • 1 kananmunan keltuainen

Täyte

  • 400 g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 ripaus suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa









Ohjeet

Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi. Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois. Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Jäähdytä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...