maanantai 12. lokakuuta 2015

Suklaakakku


Suussasulava suklaakakku

200 g tummaa suklaata 
200 g voita 
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl gluteenitonta jauhoa (ihan mitä vain)

Pilko voi ja suklaa ja sulata ne erittäin miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Poista liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi jauho.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia, hieman vuoan koosta riippuen. Kuvan kakku on leivottu keskikokoiseen rengasvuokaan. 
Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli. Kakun voi hyvin tehdä jo 2-3 päivää etukäteen. Ikinä kakkua ei meillä 3. päivää näe...

Tarjoile kermavaahdon, marjojen tai vaikkapa vadelmasorbetin kanssa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...