Chilinen retrolihapiirakka (pellillinen)
Pohja:
250 g margariinia
2 dl maitoa
2 dl kermaa
n. 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 muna
1 tl leivinjauhetta
Mittaa jauhot kulhoon ja lisää leivinjauhe. Nypi pehmeä margariini ja jauhot keskenään seokseksi. Lisää muna, maito ja kertma. Sekoita tasaiseksi, Anna taikina kovettua jääkaapissa 2 tuntia.
Täyte:
500g jauhelihaa
2 isoa sipulia
4 kovaksi keitettyä munaa
2-3 dl riisiä
1 prk creme bonjour cuisine chili-paprika
pippurisekoitusta
suolaa
kanamuna, rikki vatkattu voiteluun
Keitä kananmunat ja riisi kypsäksi. Kuori kovaksi keitetyt kananmunat ja silppua pieneksi esim. haarukalla tai munasilppurilla. Kaada vesi pois riiseistä. Ruskista sipulit ja jauheliha. Mausta jauheliha pippurilla, suolalla ja muilla mausteilla. Sekoita keskenään kananmunat, riisi, sipulit, jauheliha ja creme bonjour cuisine. Tarkista maku.
Jaa taikina kahteen osaan, kaulitse molemmat osat pullapeltiin sopivaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Siirrä toinen levy leivinpaperilla päällystetylle pellille, painele ja paikkaa sormin tasaiseksi, käytä tarvittaessa vettä apuna. Levitä täyte päälle ja toinen taikinalevy kanneksi. Sulje reunat nipistämällä, käytä tarvittaessa vettä apuna. Huom. taikinan käsittelyä helpottaa jos kaulit taikinan kahden leivinpaperin välissä. Meillä on keittiössä niin kuuma, kiitos takanlämmityksen, että taikina lämpeni nopeasti.
Voitele kanamunaseoksella. (Ripottelin pinnalle seesaminsiemeniä ja pistelin haarukalla sinne tänne reikiä.)
Paista 200 ºC uunin keskitasolla kullanruskeaksi n. 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.