tiistai 12. heinäkuuta 2016

Feta-pinaattitäytteinen galette

Vielä yksi galette. Nämä ovat niin helppoja leivottavia, että lomalaiselta ei mennyt kuin hetki piirakan valmistukseen. Fetajuuston ja tuoreen pinaatin liitto on lyömätön ja piirakkaan sain täyteläisyyttä Koskenlaskija Ruoka-purkin puolikkaalla. Tämä jäi yli eilisestä kanttarellikeitosta. 



Taikina:

1 1/2 dl vaaleaa jauhoseosta 
1 dl tummaa tattarijauhoja
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 dl vettä

Sekoita ainekset keskenään ja nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

1/2 prk Koskenlaskija Ruoka 
400 g pinaattia (tuoretta)
2 rlk öljyä
loraus valkoviiniä (1/2 dl)
1 iso sipuli
pari ripausta suolaa
pari ripausta pippuriseosta
2 valkosipulinkynttä
yrttejä makusi mukaan, käytin itse timjamia, oreganoa ja basilikaa
250 g fetajuustoa
(50 g Emmental-juustoraastetta)


Silppua pinaatti ja sipuli hienoksi. Kuullota sipuli öljyssä ja kaada sekaan pinaatit. Kaada valkoviini seoksen joukkoon. Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Keitä kannen alla seos pehmeäksi. Mausta. 
Kauli taikina isoksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä Koskenlaskijaa puoli purkillista pohjan päälle. Huom. jätä laidoilta pari senttiä täyttämättä. 
Levitä pinaattiseos pohjalle. Murustele fetajuusto piirakan päälle. Halutessasi lisää hieman juustoraastetta. Käännä piirakan reunat täytteen päälle. 


Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes juusto ja taikina saa hieman väriä. 



7 kommenttia:

  1. Rakastan fetaa ja pinaattia yhdessä ja aikoinaan tein tosi paljon pieniä feta/pinaattipiirakoita. Kivaa päivää Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin into menee kausittain, nyt on selvästi nousukausi. Fetaa ja pinaattia on pöydässä usein. Mukavaa viikkoa Tiia sinullekin. <3

      Poista
  2. Oot sie mahoton leipuri :).

    Pinaatti ja feta on toimiva yhdistelmä. Teen niistä usein lisuketta broilerille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan samaa mieltä kanssasi. :) Ihana päivää! <3

      Poista
  3. Voi miten ihanalta näyttää. Pinaatti ja feta sopii niin hyvin yhteen.
    Kivaa tiistaita!

    VastaaPoista
  4. Oi, tuli vesi kielelle. Tätä täytyy kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että pidit. :) Kerro, miltä maistui. Mukavaa viikonloppua.

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...