Siirry pääsisältöön

Feta-pinaattitäytteinen galette

Vielä yksi galette. Nämä ovat niin helppoja leivottavia, että lomalaiselta ei mennyt kuin hetki piirakan valmistukseen. Fetajuuston ja tuoreen pinaatin liitto on lyömätön ja piirakkaan sain täyteläisyyttä Koskenlaskija Ruoka-purkin puolikkaalla. Tämä jäi yli eilisestä kanttarellikeitosta. 



Taikina:

1 1/2 dl vaaleaa jauhoseosta 
1 dl tummaa tattarijauhoja
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 dl vettä

Sekoita ainekset keskenään ja nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

1/2 prk Koskenlaskija Ruoka 
400 g pinaattia (tuoretta)
2 rlk öljyä
loraus valkoviiniä (1/2 dl)
1 iso sipuli
pari ripausta suolaa
pari ripausta pippuriseosta
2 valkosipulinkynttä
yrttejä makusi mukaan, käytin itse timjamia, oreganoa ja basilikaa
250 g fetajuustoa
(50 g Emmental-juustoraastetta)


Silppua pinaatti ja sipuli hienoksi. Kuullota sipuli öljyssä ja kaada sekaan pinaatit. Kaada valkoviini seoksen joukkoon. Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Keitä kannen alla seos pehmeäksi. Mausta. 
Kauli taikina isoksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä Koskenlaskijaa puoli purkillista pohjan päälle. Huom. jätä laidoilta pari senttiä täyttämättä. 
Levitä pinaattiseos pohjalle. Murustele fetajuusto piirakan päälle. Halutessasi lisää hieman juustoraastetta. Käännä piirakan reunat täytteen päälle. 


Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes juusto ja taikina saa hieman väriä. 



Kommentit

  1. Rakastan fetaa ja pinaattia yhdessä ja aikoinaan tein tosi paljon pieniä feta/pinaattipiirakoita. Kivaa päivää Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin into menee kausittain, nyt on selvästi nousukausi. Fetaa ja pinaattia on pöydässä usein. Mukavaa viikkoa Tiia sinullekin. <3

      Poista
  2. Oot sie mahoton leipuri :).

    Pinaatti ja feta on toimiva yhdistelmä. Teen niistä usein lisuketta broilerille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan samaa mieltä kanssasi. :) Ihana päivää! <3

      Poista
  3. Voi miten ihanalta näyttää. Pinaatti ja feta sopii niin hyvin yhteen.
    Kivaa tiistaita!

    VastaaPoista
  4. Oi, tuli vesi kielelle. Tätä täytyy kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että pidit. :) Kerro, miltä maistui. Mukavaa viikonloppua.

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…