keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Gluteeniton kanttarellipiirakka

 Tänään paistoin kanttarellipiirakkaa. Maultaan tämä on täynnä puhtaita makuja: kanttarellejä ja sipulia. En kikkaillut maustetuilla tuorejuustoilla tai muutenkaan mausteilla. Kanttarelli on näin minusta parasta. Reseptistä tulee noin 8 isoa palaa, jos käytät isohkoa (25-27 cm) piirakkavuokaa. Itse tein kaksi pientä piirakkaa (10 cm). 



Piirakkapohja:
125 g maitorahkaa
125 g margariinia/voita
2,5 dl gluteenitonta piirakkajauhoseosta, käytin Vuohelan herkun valmistetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa
Sekoita maitorahka ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:
300 g tuoreita kanttarellejä
pari kesän sipulia (käyntin myös osan varsista)
2 rlk voita
(ripaus suolaa)
2 dl juustoraastetta

2 dl kermaa
2 kananmunaa
ripaus pippuria
muutama ripaus suolaa
hieman tuoretta timjamia

Paista kanttarellejä pannulla, kunnes neste on irronnut sienistä. Laita sienet hetkeksi sivuun. Paista sipulisilppu voissa. Sekoita sienet ja sipuli. Mausta suolalla. Levitä sieni-sipuliseos piirakkapohjan päälle. Levitä sienikerroksen päälle juustoraaste.

Sekoita muna-kermaseoksen ainekset keskenään. Kaada seos piiran päälle. 
Paista isoa piirakkaa noin 20 min (tai kunnes pinta saa hieman väriä) 200-asteisessa uunissa. Jos teet pieniä piirakoita, ne kypsyvät 15 minuutissa. 




1 kommentti:

  1. Voi Tiina näitä sun herkkuja, oikeasti pyörryn tänne aina kun tulen ja hei aina tulee nälkä vaikka olisin juuri syönyt. Ihanaa, nam. <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.