Mustikka-aika on parhaimmillaan. Äitini leipoi aina mustikkapiirakan kermaviilitäytteen kera. Omaa gluteenitonta reseptiäni olen hieman mukannut äitini ajoista. Arlalla on ainakin tähän sopiva lime-sitruunarahkavalmiste sekä maustamaton tuorejuusto (150 g), jotka sopivat piirakkaan kuin nenä päähän. Käytin reseptissä isoa piirakkavuokaa (halkaisija 26 cm).
Gluteeniton piirakkapohja:125 g maitorahkaa
125 g margariinia
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta, käytin Finaxin valmistetta (mikä tahansa vaalea gluteeniton jauhoseos sopii reseptiin)
1 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
Sekoita maitorahka, sokerit ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte:
Tuoreita mustikoita reilusti pohjan päälle(ripottele hillosokeria hieman mustikoiden päälle)
Tuoreita mustikoita reilusti pohjan päälle(ripottele hillosokeria hieman mustikoiden päälle)
Rahka-tuorejuustotäyte:
1 prk lime-sitruunarahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (150 g)
1/2 sitruuna kuori raastettuna
2 rlk sitruunamehua
1 kananmuna
sokeria makusi mukaan
Sekoita ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle.Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes piirakka on saanut vähän väriä.
Oi kun kuulostaa hyvälle. Tätä on pakko kokeilla :)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua!