Bebe-leivoksiin liittyy
muistoja. Äitini osti leivoksia usein kotiin, kun olin pieni tyttö. Kokeilin valmistaa leivonnaisia
gluteenittomana. Vuohelan herkun piirakkapohjaseos toimi hyvin. Uskoisin, että vaalea
jauhoseos käy ihan samalla tavalla. Käytin silikonisia muffinssivuokia, joita
ei tarvinnut voidella. Jos käytät metallisia vuokia on syytä sipaista rasvaa
pintaan. Pelasin varman päälle ja irroitin leivokset vuoastaan vasta täytettynäni ja koristeltuani ne. Näin ei hajonnut yksikään leivospohja.
(30 pientä leivosta, määrä riippuu vuokiesi koosta)
Pohja:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl
Vuohelan herkun piirakkapohjaseosta
Vaniljakreemiäyte:
4 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
150 g voita
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
4 dl tomusokeria
4 rkl vettä
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
(nonpparellejä)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon kananmuna. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Ota käsisi pieni pala taikinaa, pyöräytä se palloksi ja painele taikina vuokaan
Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa n.
8 minuuttia.
Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa.
Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot.
Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna kattilassa, vispilällä sekoittaen. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja
kylmä kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
Nosta täytettä teelusikalla taikinakupin pohjalle ja
levitä tasaiseksi. Nosta leivonnaiset hetkeki jääkaapppin, kunnes
kreemitäytteen pinta kovettuu hieman.
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi.
Värjää kuorrute elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi
leivonnaisen päälle. Koristele nonpparelleillä.
Säilytä leivonnaiset jääkaapissa.
Rakastan Bebejä ja valehtelematta voisin syödä niitä no ainakin neljä putkeen. :) Ihana resepti. <3
VastaaPoista