Siirry pääsisältöön

Gluteenittomat bebe-leivokset


Bebe-leivoksiin liittyy muistoja. Äitini osti leivoksia usein kotiin, kun olin pieni tyttö. Kokeilin valmistaa leivonnaisia gluteenittomana. Vuohelan herkun piirakkapohjaseos toimi hyvin. Uskoisin, että vaalea jauhoseos käy ihan samalla tavalla. Käytin silikonisia muffinssivuokia, joita ei tarvinnut voidella. Jos käytät metallisia vuokia on syytä sipaista rasvaa pintaan. Pelasin varman päälle ja irroitin leivokset vuoastaan vasta täytettynäni ja koristeltuani ne. Näin ei hajonnut yksikään leivospohja.

(30 pientä leivosta, määrä riippuu vuokiesi koosta)

Pohja:
200 g voita 
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl Vuohelan herkun piirakkapohjaseosta

Vaniljakreemiäyte:
4 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
150 g voita
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
4 dl tomusokeria
4 rkl vettä
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
(nonpparellejä)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon kananmuna. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Ota käsisi pieni pala taikinaa, pyöräytä se palloksi ja painele taikina vuokaan

  Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa n. 8  minuuttia.

Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa.

Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna kattilassa, vispilällä sekoittaen.  Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin. 

Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kylmä kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

Nosta täytettä teelusikalla taikinakupin pohjalle ja levitä tasaiseksi. Nosta leivonnaiset hetkeki jääkaapppin, kunnes kreemitäytteen pinta kovettuu hieman. 

 Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.

Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi leivonnaisen päälle. Koristele nonpparelleillä.
Säilytä leivonnaiset jääkaapissa.




Kommentit

  1. Rakastan Bebejä ja valehtelematta voisin syödä niitä no ainakin neljä putkeen. :) Ihana resepti. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…