keskiviikko 6. heinäkuuta 2016
Kanttarellirisotto
Metsät ovat keltaisenaan kanttarellejä. Enpä muista, milloin viimeksi olisi saanut näin paljon sieniä jo heinäkuun alkupuolella. Pidän risotoista ja kanttarellit sopivat mainiosti riisin seuralaiseksi.
350 g risottoriisiä
2 rlk oliiviöljyä
2 rlk voita1 pilkotto sipuli
300g kanttarellejä pilkottuna
1,2 l kasvislientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
reilu desi parmesanraastetta
suolaa, pippuria, timjamia
voita
yrttejä (persiljaa, basilikaa tms)
Paista sienet pannulla voissa, lisää suolaa ja pippuria.
Valmista liemi. Kuullota sipulit voin ja öljyn seoksessa. Lisää riisi ja paista hetki. Lisää viini ja anna haihtua. Lisää kananlientä jatkuvasti sekoittaen, keitä risottoa miedolla lämmöllä, vajaa 20 min.
Lisää joukkoon parmesania. Koristele parmesanlastuilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kanttarelli on myös lempisieni, siis ruoissa.
VastaaPoistaNäyttääpä kauniilta tuo annos <3
Ihanaa keskiviikkoa.