Leivon usein sämpylöiden sijasta suolaisia kuppikakkuja ja pikku piirakoita. Kanttarellit ja tatit sopivat mainiosti kumpaankin. Toisinaan piilotan sieniyllätyksen ja hieman juustoraastetta taikinan sisälle. Tässä reseptissä sienet ovat pohjataikinan päällä ja ylimmäisenä kerroksena on kerma-kananmunaseos sekä juustoraastetta. Käytä metallisia tai silikonisia muffinssivuokia, koska paperiset antavat periksi ja muffinssi leviää muuten peltiä pitkin.
Pohja:
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g voita
1/2 dl kaurajauhoja
1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g voita
1/2 dl kaurajauhoja
1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
Sienet:
n 2
dl kanttarelleja
1 pieni sipuli pilkottuna
timjamia, ripaus suolaa ja valkopippuria
Kermaseos:
2 dl
kermaa
2 munaa
100 g
juustoraastetta
(ripaus
suolaa,pippuria, ruohosipulisilppua)
Sekoita
sulatetun voin joukkoon kuivat aineet. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
Tee taikinasta pieni pallo ja painele taikinaa vuokien pohjalle ja hieman
reunoillekin.
Paista sieniä pannulla, kunnes neste häviää.
Lisää joukkoon hieman voita ja sipulisilppu. Paista seos ja mausta. Nostele kanttarelli-sienisekoitus vuokiin pohjan päälle.
Sekoita kerma ja kananmunat (sekä suola. Kaada seos vuokiin.
Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua. Nostele vuokiin päällimmäiseksi juustoraaste.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min.
Juu, kyllä kiitos. Mä niin haluaisin näitä maistaa. Kanttarelli on mun lempparisieni, olen sen varmasti jo monta kertaa kertonut.
VastaaPoistaVoi nams mikä ohje!
VastaaPoistaEilen juuri söin viimiset kantarellit pakkasesta lohen kanssa.
Mukavaa illan jatkoa!