Siirry pääsisältöön

Kermaleivokset Tiinan tapaan


(n. 25 kpl) 
Leivonnassa on käytetty silikonisia normaalikokoisia muffinssimuotteja.

Pohja:
5,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
150 g voita
6 rlk kylmää vettä

Nypi jauhoseos sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina tuorekelmun sisään ja laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:
5 dl kuohukermaa
¼ sitruunan kuoriviipaleita (leikkaa hedelmäliha pois)
1 kanelitanko
1,25 dl ruokosokeria
0,5 rlk vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
8 kpl keltuaisia

Pinnalle:
tomusokeria
kanelia

Mittaa kerma, sitruunankuoriviipaleet ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta ja siirrä sivuun. Anna maustua noin 20 min. Poista kuoret ja kanelitanko.

Sekoita jauhoseos sokeriin ja yhdistä keltuaisten kulhossa. Vatkaa keltuaiseos kermaan ja kuumenna, kunnes seos saostuu. Siirrä sivuun ja jäähdytä.

Ota taikina jääkaapista ja muovaa taikinasta pieniä palloja. Paina pallo silikoniseen/metalliseen muottiin. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Täytä leivosmuotit ja paista kermaleivoksia 225-asteissa uunissa noin 15 min tai kunnes leivokset saavat hieman väriä.


Tuprauta leivonnaisten päälle hieman tomusokeria ja kanelia. Tarjoa leivonnaiset kahvikupillisen kera. (Näin marja-aikaan jäähtyneen leivonnaisen voi täyttää myös tuoreilla kotimaisilla marjoilla.) 

Kommentit

  1. Näyttää ihanilta nämä leivokset. Tekisi mieli yhtä maistaa vaikka cappucinon kanssa.
    Kivaa keskiviikkoiltaa Tiina <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…