sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Pumpulikakku kinuskilla



Perinteinen pumpulikakku sai päälleen kinuskikastikkeen. Pursotin vaniljatuorejuuston ja kermavaahdon seoksella ruusut kakun ympärille. Kinuskia koristavat siellä täällä puolukat. Kakku sopii mainiosti kahvi- ja teepöytään. 

3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3,8 dl perunajauhoja
250 g kiehuvaa voita

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.

Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia. 

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Sekoita kerma ja fariinisokeri teflonkattilassa. Keitä seos kasaan keskilämmöllä. Keittämiseen kuluu aikaa noin 20 min. Sekoita seosta tasaisin väliajoin.

Pursote:
1 pkt vaniljatuorejuustoa
2 dl kermaa
sokeria maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Sekoita tuorejuusto kermavaahdon sekaan. Pursota seos kakun päälle/reunalle. 



6 kommenttia:

  1. Nam nam nam!
    Meillä herkutellaan tänään mustikkapiirakalla.
    Ihanaa isänpäivä sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapiirakka on herkkua! Mukavaa isäinpäivää teille. <3

      Poista
  2. No jo on kakku, rakastan kinuskia eli suuri nam. <3 Kivaa iltaa Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinuski on myös oma ykkösherkku. Etenkin vaniljajäätelön päällä. Ihanaa isänpäivää teille. <2

      Poista
  3. Kuulostaapas hyvälle!
    Tätä on kyllä kokeilta :)

    Ihanaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.