perjantai 18. syyskuuta 2015

Äijäpihvit - raskaampaa arkiruokaa

Gluteenittomia jauhelihapihvejä, joissa vihannessydän, päällä kahdenlaista juustoa ja pihvin ympärille somasti kietaistu pekonisiivu. Ei mitään terveysruokaa, mutta hyvää..



Äijäpihvit:

Jauhelihapihvitaikina:

750 g jauhelihaa
gluteeniton sämpylä pieneksi pilkottuna
1 kanamuna
2 dl ruokakermaa
2  keskikokoista sipulia pilkottuna
3 valkosipulin kynttä
paprikajauhetta
1,5 tl suolaa
pippurisekoitusta
basilikaa



Pilko sämpylä pieniksi paloiksi ja lisää kanamuna, ruokakerma ja mausteet seokseen. Anna turvota vähän aikaa. Sekoita jauheliha taikinaan.

Täyte:

1 tomaatti
1/2 sipuli pilkottuna
1 valkosipulin kynsi
tuoreita yrttejä makusi mukaan
ripaus suolaa ja pippuria

Pilko tomaatti ja sipuli pieniksi paloiksi, purista valkosipulinkynsi joukkoon Silppua yrtit ja lisää seokseen, Mausta.

Lisäksi:

juustoa, emmentalraastetta ja pieni pala fetaa
pekonia

Muotoile jauhelihataikinasta isoja pihvejä, paina isolla lasilla kuoppa keskelle. Täytä kuoppa
yrtti-vihannesseoksella.
Murustele  fetaa päälle ja lisää emmatalraastetta. Pihvin ympärille pyöräytä pekoniviipale.

Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pihvit saaneet väriä.

Uunijuurekset:

Pihvien kanssa valmistin appelsiini-hunajamarinoituja uunijuureksia. (punajuuria, bataattia, sipulia, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua)

Marinadi:
1/2 appelsiinin mehu
2 rlk hunajaa
luraus oliiviöljyä
suolaa, pippuria
tuoretta timjamia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.