Gluteenittomia jauhelihapihvejä, joissa vihannessydän, päällä kahdenlaista juustoa ja pihvin ympärille somasti kietaistu pekonisiivu. Ei mitään terveysruokaa, mutta hyvää..
Äijäpihvit:
Jauhelihapihvitaikina:
750 g jauhelihaa
gluteeniton sämpylä pieneksi pilkottuna
1 kanamuna
2 dl ruokakermaa
2 keskikokoista sipulia pilkottuna
3 valkosipulin kynttä
paprikajauhetta
1,5 tl suolaa
pippurisekoitusta
basilikaa
Pilko sämpylä pieniksi paloiksi ja lisää kanamuna, ruokakerma ja mausteet seokseen. Anna turvota vähän aikaa. Sekoita jauheliha taikinaan.
Täyte:
1 tomaatti
1/2 sipuli pilkottuna
1 valkosipulin kynsi
tuoreita yrttejä makusi mukaan
ripaus suolaa ja pippuria
Pilko tomaatti ja sipuli pieniksi paloiksi, purista valkosipulinkynsi joukkoon Silppua yrtit ja lisää seokseen, Mausta.
Lisäksi:
juustoa, emmentalraastetta ja pieni pala fetaa
pekonia
Muotoile jauhelihataikinasta isoja pihvejä, paina isolla lasilla kuoppa keskelle. Täytä kuoppa
yrtti-vihannesseoksella.
Murustele fetaa päälle ja lisää emmatalraastetta. Pihvin ympärille pyöräytä pekoniviipale.
Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pihvit saaneet väriä.
Uunijuurekset:
Pihvien kanssa valmistin appelsiini-hunajamarinoituja uunijuureksia. (punajuuria, bataattia, sipulia, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua)
Marinadi:
1/2 appelsiinin mehu
2 rlk hunajaa
luraus oliiviöljyä
suolaa, pippuria
tuoretta timjamia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.