lauantai 5. syyskuuta 2015

Burgundipata

Joskus on mukava hemmotella perhettään hyvällä ruualla. Usein ruoka on arkiruokaa, mutta viikonloppuisin satsaan ruokaan enemmän.  Budgundipata on oikeastaan talven suosikkeja.
Lihapadan kaveriksi sopii keitetty riisi tai kukkakaalipyre. Haudutan pataa vähintään 3 tuntia, jos vain on aikaa niin enemmän.

Burgundipata

1 kilo naudan/hirven lihaa
3/4 pulloa punaviiniä
5 rlk voita
170 g pekonia
3 rlk jauhoja suurustamiseen
3 porkkanaa
3 laakerinlehteä
2 pientä sipulia
15 hillosipulia
200g herkkusieniä
pippurisekoitusta
merisuolaa
lihaliemikuutio
tuoretta timjamia
tuoretta persiljaa
3 valkosipulin kynttä
1/2 dl tomaattipyrettä
(vettä)

Pilko liha pieniksi kuutioiksi, 3 x 3 cm, kaada lihojen päälle 1/2 pulloa punaviiniä ja jätä yöksi marinoitumaan,

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Kuori ja pilko sienet, porkkanat, sipulit. Nosta liha n tuntia ennen paistamista lämpenemään. Kuivaa lihakuutioit. Kuumenna pannu, paista pekonit. Kuivaa pannu. lisää voi ja paista lihat pienissä erissä. Sirottele päälle vehnäjauho. Nosta lihat ja pekonit pataan, nosta sekaan porkkanat, sipulit ja mausteet. (Paitsi persiljaa) Kaada sekaan marinointiliemi sekä desi viiniä. Murustele sekaan lihaliemikuutio.Nosta pata uuniin, anna hautua siellä 30 min. Laske lämpötila 100-150 asteeseen ja anna padan hautua siellä 3-4 tuntia. Lisää tarvittaessa pataan vettä ja sekoita paistamisen aikana.

Paista pilkotut herkkusienet ja lisää pataan. Lisää myös persilja. Anna hautua vielä vähintään 15 min. T


Tarjoile pata keitetyn riisin, perunamuusin tai  kukkakaalipyreen kanssa. Kukkakaalipyreen ohjeen löydät vaikkapa täältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...