- naudan luutonta lapaa tai paistia kuutioituna. Karjalanpaistilihakin käy. Tai pelkkä possu
- chorizoa paloina
- porkkanaa kuutioina
- sipulia hienonnettuna
- punaista paprikaa kuutioina
- vihreää paprikaa kuutioina
- öljyä ruskistamiseen
- voita ruskistamiseen
- tomaattipyreetä
- makeaa paprikajauhetta
- chilijauhetta tai pala chiliä pilkottuna
- suolaa
- mustapippuria
- laakerinlehti
- tilkka lihalientä
- hapankaalia
- suolakurkkua kuutioina
Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi.
Ruskista lihat ja makkarapalat pienissä erissä öljyn ja voin seoksessa ja lisää pataan. Kuullota vihanneskuutiot samalla pannulla, jolla ruskistit lihat. Lisää ne pataan.
Lisää pataan tomaattipyree, paprikajauhe, chilijauhe, suola, mustapippuri ja laakerinlehti. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon ihan vähän kuumaa lihalientä. Lisää tarvittaessa lisää lihalientä hauduttamisen aikana.
Muhennos ei saa "uida" lihaliemessä.
Anna padan muhia kolme tuntia 150-asteisessa uunissa. Lisää viimeiseksi suolakurkun palat ja hapankaali pataan. Kuumenna. Tarjoile pörkölt keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.