Viikonloppua varten kaivoin juustokakun ohjeen. Molemmat tytöt ovat viikonlopun kotona. Seurueeseen kuuluu, myös lempeä koiruus Piki, jonka kuppiin eksyy herkkua monenmoista. Aina silloin, kun tyttäreni valvova silmä välttää.
Tämä on herkkujen herkku, ei niin kevyt New York Cheese Cake. Pala taivasta, joka vie kielen mennessään.
Juustokakku
Pohja:
200g gluteenittomia keksejä
150 g voita
muutama ruokalusikallinen sokeria
Täyte:
500g tuorejuustoa
200g ranskankermaa
2 rlk sitruunanmehua
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 kanamumaa
Jos haluat kakusta hieman sitruunaisemman, lisää täytteeseen myös sitruuna kuori raastettuna.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, myös reunat.
Murskaa keksit, lisää muruseokseen voi ja sokeri. Painele seos vuuan pohjaan ja reunoille.
Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sitruunamehu ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitenkärjellä sisus ja lisää seokseen. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma ja lisää seos täytteeseen. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaimella. Kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua tunnin verran 175-asteessa. Tämä kakku ei ainakaan huonone jääkaapissa, mutta harvoin edes kahta päivää näkee. Ainakaan meillä. :)
Kakun kylkeen sopii marjakastike. Hieman kohmeisia mansikoita/vadelmia ja ripaus tomusokera sauvasekottimella kastikkeeksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.