Ainakin kerran kuukaudessa perjantai on pizzaperjantai, ja tänään on se päivä.
Gluteenittoman pizzapohjan ohjeen sain joskus 15 vuotta sitten, se onkin kulkenut reseptikansioni välissä siitä lähtien. Kun lapset olivat pieniä, silloin tehtiin aina jauhelihapizzaa. Nykyisin herkkua on kylmäsavuporo-kanttarelli-sipulirengas-pizza. Leikkaa kylmäsavuporusiivut viipaleiksi, paista kanttarelleista neste pois pannulla (ja lisää hitusen suolaa ja valkopippuria), sipulit renkaiksi ja pizzan päälle. Pizzajuusto oman makusi mukaan. Pizzakiveä minulla ei ole, mutta laitan pellin uuniin lämpenemään, ja nostan pizzan leivinpaperilla suoraan kuumalle pellille ja siitä uuniin.
Pohjataikina:
|
||
2 dl
|
lämmintä vettä
|
|
½ pss
|
kuivahiivaa
|
|
½ tl
|
suolaa
|
|
5 dl
|
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
|
|
½ dl
|
oliiviöljyä
Sekoita kuivahiiva ja suola lämpimään veteen. Sekoita
joukkoon jauhot. Lopuksi sekoita taikinaan vielä oliiviöljy. Nostata jääkaapissa pari tuntia.
|
|
Pizzakastike:
|
||
1 prk
|
tomaattimurskaa
|
|
3 rkl
|
oliiviöljyä
|
|
1
|
sipuli
|
|
1
|
valkosipulinkynsi
|
|
1 rkl
|
paprikajauhetta
|
|
½ tl
|
mustapippurirouhetta
|
|
1 tl
|
kuivattua basilikaa
|
|
1 tl
|
oreganoa
|
|
1 tl
|
suolaa
|
|
1 tl
|
sokeria
|
|
½ tl
|
fariinisokeria
|
Kuullota pilkottua sipulia ja valkosipulimurskaa muutama minuutti oliiviöljyssä, lisää pannulle tomaattimurska, suola, sokerit
ja mausteet ja anna pulputella n. 20 min pienellä lämmöllä. Laita uuni kuumenemaan 250
asteeseen. Painele pizzapohja ohueksi. Nosta pizzapohja leivinpaperille, levitä
päälle ohut kerros pizzakastiketta ja haluamasi täytteet ja juustoraaste. Paista uunissa 8-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.