torstai 3. syyskuuta 2015

Valkosipulinen sienimuhennos vuokaleivässä

Tänään muistelin sieniherkkuja, joita en ole pitkään aikaan tehnyt. Tässä on yksi sellainen. Makuparina valkosipulinen maksapasteija ja kanttarellit ovat taivaallisia. Kokeilkaapa. Sieniä metsät ovat pullollaan, parasta aikaa. Muoviämpäri käteen ja metsään tai sitten torin kautta kotiin. :) Valinta on sinun. Tämä resepti kannattaa kokeilla.

Valkosipulinen sienimuhennos vuokaleivässä

valmistusaika: 45min
Lämpötila: 225-astetta
8 annosta

1 vaalea vuokaleipä
200g levitettävää maksapasteijaa
50-75g voita
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl juustoraastetta

Sienimuhennos:
1/2 kg kanttarellejä/herkkusieniä
1 sipuli
50g voita
4 dl ruokakermaa/kermaa
1/2 dl valkoviiniä/sherryä
suolaa, pippuria, timjamia

Valmistus:

Käristä sienet ja pilkottu sipuli rasvassa. Lisää kerma vähitellen ja lisää suola ja pippuri muhennokseen.Anna poreilla miedolla lämmöllä n. 20 min. Mausta lopuksi viinillä/sherryllä.

Poista vuokaleivästä kansi ja koverra sisus pois varovasti.

Sekoita maksapasteija, voi ja murskattu valkosipuli ja levitä tahna leivän sisäreunoihin.
Ripottele päälle juustoraaste ja kuumenna leipää uunissa, kunnes juusto alkaa sulaa ja saa hieman väriä.

Ota leipä pois uunista ja lisää sienimuhennos leivän sisään. Tarjoile heti vaikka salaatin kanssa. Herkullista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...