Valkosipulinen sienimuhennos vuokaleivässä
valmistusaika: 45min
Lämpötila: 225-astetta
8 annosta
1 vaalea vuokaleipä
200g levitettävää maksapasteijaa
50-75g voita
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl juustoraastetta
Sienimuhennos:
1/2 kg kanttarellejä/herkkusieniä
1 sipuli
50g voita
4 dl ruokakermaa/kermaa
1/2 dl valkoviiniä/sherryä
suolaa, pippuria, timjamia
Valmistus:
Käristä sienet ja pilkottu sipuli rasvassa. Lisää kerma vähitellen ja lisää suola ja pippuri muhennokseen.Anna poreilla miedolla lämmöllä n. 20 min. Mausta lopuksi viinillä/sherryllä.
Poista vuokaleivästä kansi ja koverra sisus pois varovasti.
Sekoita maksapasteija, voi ja murskattu valkosipuli ja levitä tahna leivän sisäreunoihin.
Ripottele päälle juustoraaste ja kuumenna leipää uunissa, kunnes juusto alkaa sulaa ja saa hieman väriä.
Ota leipä pois uunista ja lisää sienimuhennos leivän sisään. Tarjoile heti vaikka salaatin kanssa. Herkullista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.