sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kanttarellimuffinssit


Leivon usein sämpylöiden sijasta suolaisia kuppikakkuja ja pikku piirakoita. Kanttarellit ja tatit sopivat mainiosti kumpaankin. Toisinaan piilotan sieniyllätyksen ja hieman juustoraastetta taikinan sisälle. Tässä reseptissä sienet ovat pohjataikinan päällä ja ylimmäisenä kerroksena on kerma-kananmunaseos sekä juustoraastetta.  Käytä metallisia tai silikonisia muffinssivuokia, koska paperiset antavat periksi ja muffinssi leviää muuten peltiä pitkin. 

Pohja:
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

100 g voita
1/2 dl kaurajauhoja
1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Sienet:

 n 2 dl kanttarelleja
1 pieni sipuli pilkottuna
timjamia, ripaus suolaa ja valkopippuria

Kermaseos:
2 dl kermaa
2 munaa
100 g juustoraastetta
(ripaus suolaa,pippuria, ruohosipulisilppua)

Sekoita sulatetun voin joukkoon kuivat aineet. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Tee taikinasta pieni pallo ja painele taikinaa vuokien pohjalle ja hieman reunoillekin. 

Paista sieniä pannulla, kunnes neste häviää. Lisää joukkoon hieman voita ja sipulisilppu. Paista seos ja mausta. Nostele kanttarelli-sienisekoitus vuokiin pohjan päälle.
Sekoita kerma ja kananmunat (sekä suola. Kaada seos vuokiin. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua. Nostele vuokiin päällimmäiseksi juustoraaste. 
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min.

2 kommenttia:

  1. Juu, kyllä kiitos. Mä niin haluaisin näitä maistaa. Kanttarelli on mun lempparisieni, olen sen varmasti jo monta kertaa kertonut.

    VastaaPoista
  2. Voi nams mikä ohje!
    Eilen juuri söin viimiset kantarellit pakkasesta lohen kanssa.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.