sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Gluteeniton foccacia




Focaccia on ohuehko lättänä leipä. Sen pinnalle on pirskotettu maustettua valkosipulilla maustettua oliiviöljyä ja päälle voi painella  oliiveja, sipulia ja tuoreyrttejä. Tässä focaccia on paistettu isossa rengasvuoassa, jolloin taikina on helppo jättää löysähköksi ja uunissa paistuu kuohkea leipä.

1  leipä


Tarvitset:


4 dl noin 40-asteista vettä

1 rkl psylliumjauhetta
2 tl kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl ksantaania
1 1/2 tl suolaa
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Päälle:
oliiviöljyä (+ 1 muskattu valkosipulinkynsi)
tuoretta rosmariinia
kirsikkatomaatteja
oliiveja
merisuolaa


Kaada vesi kulhoon ja lisää psyllius, hiiva ja hunaja. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja suola. Sekoita kuivat aineet taikinaseokseen yhdessä oliiviöljyn kanssa. Taikina on aika löysää. Peitä kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna kohta noin 30 min.

Vuoraa ( n. 26 cm halkaisijaltaan oleva) rengasvuoka leivinpaperilla. Puolita kirsikkatomaatit.  Kaada taikina vuokaan öjytyin sormin litteäksi leiväksi.  Painele pintaan sormella koloja ja laita koloihin kirsikkatomaatteja,oliiveja, rosmariinia. Levitä pullasudilla hieman valkosipulilla maustettua oliiviöljyä leivän pinnalla ja lopuksi ripottele päälle hieman merisuolaa.

Siirrä leipä kylmään uuniin ja laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Paista noin 45 minuuttia siitä laskien, kun uuni on lämmennyt. Leipä on valmis, kun se on saanut hieman kullanruskeaa väriä. Nosta leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään ja leikkaa vasta jäähtyneenä.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Tekee heti mieli testata tätä ja lisäksi tehdä vähän kanapastaa :)
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.