Siirry pääsisältöön

Pullapäivä



Jo pelkästään kanelipullan tuoksu on taivaallista, mausta puhumattakaan. 
Meille kokoontui aarrekarttojaan leikkelevä naisporukka ja siksipä leivon kolmenlaista pullaa. Vehnäpullaa vieraille ja kahdenlaista gluteenitonta pullaa kotiin. Tässä resepti toiseen jälkimmäisistä. 

Reseptistä tulee 1 rengasvuoallinen kanelipostonpullaa sekä 4 - 6 korvapuustia. 

Jos käytät sokerillista ja kardemummallista pullajauhoseosta (Fariana), jätä reseptin ylimääräinen sokeri ja kardemumma pois. 


5,5 dl vaniljanmakuista soijajuomaa
1,2 dl sokeria

1tl psylliumia
2 pussia kuivahiivaa
1 tl leivinjauhetta
1 rlk jauhettua kardemummaa
1/2 tl suolaa
100g pehmeää voita
800- 850 g pullajauhoseosta (valmistajasta riippuen)
1 kanamuna

kanelia, fariinisokeria
50 g pehmeää voita

Lisäksi 1 rikkivatkattu kananmuna, mantelilastuja tai - rouhetta sekä tomusokerin ja veden seosta koristeluun.

Sekoita kuivat aineet keskenään.


Lämmitä soijajuoma kädenlämpöiseksi ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. 


Anna taikinan levähtää lämpimässä paikassa noin 20 min, jotta psylliun turpoaa. Laskin itse tiskialtaaseen lämmintä vettä, ja annoin taikinakulhon kellua siellä keittiöpyyhkeen alla.

Lisää seokseen voi ja kanamuna.


Vaivaa taikina käsin huolellisesti. Lisää jauhoseosta tarvittaessa.  
Kauli pullataikina jauhotetun leivinalustan päällä. Levitä taikinalevyn päälle voita, fariinisokeria ja kanelia reilulla kädellä. Rullaa taikina rullaksi. Leikkaa parin sentin paloja taikinasta ja asettele leivinpaperoidun rengavuoan sisään. 


Voitele kananmunalla, ripottele pinnalle mantelirouhetta tai lastuja. 

Paistoin pullat 200-asteisessa uunissa reilun 10 min ajan.


Kommentit

  1. Pulla ja kylmä maito = ihanuus!
    Kivaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama yhdistelmä on omaakin herkkua! :) Ihanaa viikonloppua Outi.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Lämmin kiitos. :) Ihanaa viikonloppua. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…