Siirry pääsisältöön

Oranssi unelma mehulingolla


Leipominen on ollut leipää ja piirakoita lukuunottamatta vähissä. Kokeilen taas kerran ruokavalion muutoksella elämänlaadun parantamista. Minullahan on kuuden vatsaleikkauksen runtelema  suolisto, jonka kanssa eläminen on hieman haasteellista. Välillä menee vuosia hyvin, mutta sitten kun alkaa tapahtua, todellakin tapahtuu.  Noh, nyt taas muistan, mitä tämä on. Tukosruokavaliota noudatan taas pilkuntarkasti. Ja onneksi en ole luonteeltani sellainen, että ihan pikku murheet pudottavat. Eikä tämä ole mikään murhe, vaan ominaisuus minussa. 

Siispä lisäsin tuoremehut ja runsaasti kasvisruokaa ravintooni. Olen voinut huomattavasti paremmin. Vatsani hyrisee tyytyväisyyttään ja ihokin kiittää.  En tarvitse purkista ravintolisiä ja kaiken tarvitsemani ruoasta. Olo on pirteä ja energinen. Käyn taas 5 kertaa viikossa lenkillä ja joogaan siinä välillä. Liikunnan suhteen elämä palautui myös normiuomiinsa. Näin syksyn tullen pyrin palaamaan myös uimahalliin. 

Tässä jokunen viikko sitten sain mehulingon ja olen totisesti käyttänyt laitetta. Mehua valmistuu joka päivä.  Olen tehnyt vihermehuja, marjamehuja, hedelmämehuja ja kaikkien edellisten sekoituksia. Mehuuni usein sujautan inkivääriä, minttua tai jopa nuoria voikukanlehtiä.  Kauniin oranssinvärisestä mehusta on tullut suosikkiani. 


Oranssi unelma
(4 annosta)

Tarvitset:

1 kg appelsiinejä
3 omenaa
1 sitruuna
1 kg porkkanoita
parin sentin pala inkivääriä
mintunlehtiä
2 dl puolukoita

Pese porkkanat ja kuori hedelmät, porkkanat ja inkivääri.
Surauta ainekset mehulingon läpi.
Anna mehun tasaantua vähintään tunnin verran jääkaapissa.
Usein lisään mehuuni chiansiemeniä ja koristelen mintunlehdillä.  
(anna siementen turvota ennen mehun nauttimista)




o    

Kommentit

  1. Porkkana, appelsiini ja meloni, on oma mehusuosikkini <©

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Outi. Tuota pitää kokeilla. <3 Ihanaa päivää sinulle!

      Poista
  2. Voi että miten energisen väristä! Tulee virtaa pelkästä katsomisesta.

    Smoothieita teen joka päivä, mutta mielessä on ollut mehulingon hankinta mullakin. On vaan epäilyttänyt se, että tuleeko käytettyä, mutta mikä ettei. Kaikkea mikä mahtuu olemaan koko ajan keittiön tasolla (vaikken tykkääkään, että tasoilla on liikaa tavaraa) näkösällä, tulee käytettyä niin paljon helpommin kuin sellaisia, mitkä pitää purkaa tuhannen palasiksi ja säilöä kaapissa. Ei jaksa :).

    Saako udella, minkä merkkinen ja minkälainen linko sulla on? Ja onko helppo putsata?

    Ja niinkuin on aiemminkin todettu, niin kyllä se paras (ja mun mielestä myös helpoin) tapa parantaa omaa jaksamistaan ja elämänlaatuaan, on just ravinto. Ja liikunta kans, mutta se on jotenkin itsestäänselvyys. Paitsi että silloin jos on ruokavalio päässyt retuperälle niinkuin joskus käy, ei liikuntakaan tunnu niin helpolta.

    Hyvältä kuulostaa sun energia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, onko olemassa helposti putsattavaa mehulinkoa..Mutta tämä on melko helppo Philipsin HR1900-sarjan laite. Olikohan Avance Collection? Olen ajatellut tämän niin, että siitä virtapiikistä, mikä mehusta tulee, joudan vaikka vähän käsin tiskatakin.

      Ravinto on hyvinvoinnissa kaiken alku ja toisaalta voi olla myös loppu. Minulla on menossa kilojenkaristusprojekti tässä sivussa. Tuo hullu sokerileivonta teki tehtävänsä. En kyllä ikävöi sokeria.

      Minulta melkein meni liikuntakysy kuusi vuotta sitten, kun selkä hajosi. Oli pitkä tie kuntoutua ja kokeilin kaikki vaihtoehtosetkin keinot. Kuntouduin. Siinä selkäkipuisena aloin ensimmäisen kerran miettiä, mitä syön ja juon. Onneksi kirjoja löytyi luettavaksi ja innostuin ihmiskokeesta. Itsestäni siis. :) Kannatti ja olen siitä ääretttömän iloinen.

      Hyvät energiat virtaavat täällä. Toivottavasti myös siellä. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…