Siirry pääsisältöön

Pizza kukkakaalipohjalla


Olen lueskellut usein kukkakaalipohjaisten pizzojen reseptejä ja vihdoin päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Pohja on täysin viljaton. Tämä pizza yllätti iloisesti! Onhan tämä pizza hieman työläs tehdä, mutta maku on herkullinen. 

Peltipizzaan tarvitset:

Pizzapohja:

1 kg kukkakaalia
2 kananmunaa
2 dl parmesnia raasteena

Tomaattikastike:
2 prk tomaattipyreetä (yht. 140 g)
2 rlk vettä
1 1/2 rlk oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 murskattu valkosipulin kynsi

Täytteen voit valmistaa oman makusi mukaan. Tämä pizza on täytetty seuraavilla täytteillä:

Täyte:
erilaisia tomaaatteja
pari lehtikaalin lehteä
oliiveja
fetajuustoa
parmesanlastuja
juustoraastetta
oreganoa
valkosipulimurskaa

Raasta kukkakaalin monitoimikoneessa hienoksi raasteeksi. Laita kukkakaaliraaste paistinpannuun ja lisää vettä niin, että se ulottuu puoliväliin kukkakaalimassaa. Kypsennä, kunnes vesi on haihtunyt. 
Kumoa kukkakaali harsolla/keittiöliinalla vuorattuun lävikköön. Jäähdytä ja purista ylimääräinen vesi pois.

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Sekoita kukkakaali, kananmunat ja parmesanjuusto kulhossa. Muotoile pellin muotoinen pizza tai 2 pyöreää pizzaa leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa uunissa 20 min. 

Sekoita tomaattikastikkeen ainekset kulhossa.

Ota pohja pois uunista. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle ja täytä haluamallasi täytteillä. Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia.



Kommentit

  1. Toiveeni toteutui. Kiitos tästä Tiina <3.
    Ihan varmasti kokeilen, kun on sopivasti aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. <3 Maku yllätti, nimittäin positiivisesti. Teiniraadin mielestä meni kirkkaasti ohi gluteenittomasta jauhoseoksesta tehdystä pizzapohjasta.

      Poista
  2. Todella hyvältä näyttää kyllä. Tykkään kukkakaalista!
    Ihanaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
  3. Wau ja näyttää aivan megaherkulliselta! Ihanaa viikonloppua Tiina <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…