Olen lueskellut usein kukkakaalipohjaisten pizzojen reseptejä ja vihdoin päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Pohja on täysin viljaton. Tämä pizza yllätti iloisesti! Onhan tämä pizza hieman työläs tehdä, mutta maku on herkullinen.
Peltipizzaan tarvitset:
Pizzapohja:
1 kg kukkakaalia
2 kananmunaa
2 dl parmesnia raasteena
Tomaattikastike:
2 prk tomaattipyreetä (yht. 140 g)
2 rlk vettä
1 1/2 rlk oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 murskattu valkosipulin kynsi
Täytteen voit valmistaa oman makusi mukaan. Tämä pizza on täytetty seuraavilla täytteillä:
Täyte:
erilaisia tomaaatteja
pari lehtikaalin lehteä
oliiveja
fetajuustoa
parmesanlastuja
juustoraastetta
oreganoa
valkosipulimurskaa
Raasta kukkakaalin monitoimikoneessa hienoksi raasteeksi. Laita kukkakaaliraaste paistinpannuun ja lisää vettä niin, että se ulottuu puoliväliin kukkakaalimassaa. Kypsennä, kunnes vesi on haihtunyt.
Kumoa kukkakaali harsolla/keittiöliinalla vuorattuun lävikköön. Jäähdytä ja purista ylimääräinen vesi pois.
Kuumenna uuni 200-asteeseen. Sekoita kukkakaali, kananmunat ja parmesanjuusto kulhossa. Muotoile pellin muotoinen pizza tai 2 pyöreää pizzaa leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa uunissa 20 min.
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset kulhossa.
Ota pohja pois uunista. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle ja täytä haluamallasi täytteillä. Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia.
Toiveeni toteutui. Kiitos tästä Tiina <3.
VastaaPoistaIhan varmasti kokeilen, kun on sopivasti aikaa.
Ole hyvä. <3 Maku yllätti, nimittäin positiivisesti. Teiniraadin mielestä meni kirkkaasti ohi gluteenittomasta jauhoseoksesta tehdystä pizzapohjasta.
PoistaTodella hyvältä näyttää kyllä. Tykkään kukkakaalista!
VastaaPoistaIhanaa alkanutta viikkoa.
Kiitos Outi. <3 <3
PoistaWau ja näyttää aivan megaherkulliselta! Ihanaa viikonloppua Tiina <3
VastaaPoista