3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50g voita
2 dl maitoa
Täyte:
1 prk raejuustoa
1 (200 g) turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
2 kananmunaa
2 rlk sitruunamehua
2 rlk tilliä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
250 g kylmäsavulohta
Valmista ensin pohjataikina. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää se maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan 24 cm ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi.
Sekoita raejuusto ja jogurtti, kanamunat, tilli, suoja ja pippuri keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle.
Paloittele kylmäsavulohi ja ripottele pinnalle.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25-30 min, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt ja saanut väriä.
Koristele piirakka kananmunanviipaleilla, punasipulilla ja tillillä.
Kyllä näyttää hyvältä!
VastaaPoistaNyt juuri maistuisi tuollainen suolainen piirakka.
Kivaa illan jatkoa!
Ihanaa lohta, huokaisi mies tuossa vieressä.
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoiltaa <3