Siirry pääsisältöön

Amerikkalainen juustokakku




Uunissa paistettu juustokakku on taivallista. Kakku on myös syntisen kalorista, mutta pala kakkua silloin tällöin sallittakoon. Kakun kruunaa vadelmakastike tai tuoreet vadelmat. Toisinaan piilotan vadelmia kakun sisään. Näin tein eilenkin. Täytteen sekaan on pudoteltu 150 g tuoreita kotimaisia vadelmia, joita pyöräytin hillosokerissa.  

Murskaa keksit tehosekoittimessa, jotta saan pohjasta tasaisen. Meillä tehosekoitin on usein smoothiekäytössä ja usein murskaan kesejä pakastepussissa pihvinuijallakin. Onnistuu se niinkin. ;)

Pohja:

200 g gluteenittomia keksejä. Digestive-tyyppiset toimivat parhaiten
150 g voita
pari rlk ruokosokeria

Täyte:
500 tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2-3 rkl sitruunamehua
2tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko (sisältö)
2 dl ruokosokeria
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa


Päälle:
tomusokeria +(vadelmia)

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Vuoka on näin helpompi irrottaa kakusta.

Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voi keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja korkealle reunoille.

Nosta tuorejuusto kulhoon ja notkista vatkaimella. Lisää joukkoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri.  Kaavi vaniljatangon siemenet ja sekoita muiden aineiden joukkoon. Jos käytät valmista vaniljajauhetta, lisää jauhe seokseen. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte pohjan päälle. 

Paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä. Säilytä kakkua jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja siirrä lautaselle. Ripottele pinnalle tomusokeria. Halutessasi tarjoile vadelmakastikkeen kera.



Kommentit

  1. Näyttääpä herkulliselta <3
    Ihanaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. :) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin.

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä. Minulla on joskus ollut vastaava kakkuohje, mutta olen hukannut sen. Nyt tätyy laittaa tämä testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Kakku on aika heviä settiä, mutta syntisen hyvää.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää!😋
    Meillä olikin samantapaiset postaukset!😀
    Kyllä juustokakut on vaan niin hyviä!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…