sunnuntai 21. elokuuta 2016

Porkkana-juustokakku


Osallistuin ravintolapäivän pop up-kahvilan pystytykseen ja leivon perjantaina useita kakkuja. Maku-lehdestä bongasin porkkana-juustokakkureseptin. Päätin kokeilla reseptiä hieman tuunattuna, sillä pidän voimakkaista mauista. Pohjaa maustavat niin kaneli, kardemumma sekä inkiväärikin. Fariinisokeri tuo minusta makua voimakkaammin esiin ja taittaa väriäkin syvemmäksi.





Porkkanakakkupohja:

2 isoa luomukananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 iso porkkanaa
2 1/2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
120 g sulatettua voita
1/2 dl appelsiinimehua
3 rlk hunajaa


Juustokakkutäyte:

500g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponejuustoa
200g appelsiinituorejuustoa
200g vanljatuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1/ dl appelsiinimehua

Koristelu:
mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet.
Lisää taikinaan jauhoseos, voisula, appelsiinimehu, hunaja ja porkkanaraaste.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan väliin (halkaisija 22 cm).

Levitä taikinaan vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarkista kypsyys tikulla.

Sekoita täytteen juustot tasaiseksi. Mausta sokereilla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Purista vesi pois ja liota kuumennettuun mehuun.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.
Levitä täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähäintään pari tuntia. Irrota kakku ja siirrä vadille. Koristele mantelirouheella.





4 kommenttia:

  1. Voi taivas miten hyvännäköinen ja kuuloinen kakku. Juustokakut on mun lempparikakkuja ja tätä voisin kyllä ehdottomasti testata itsekin.
    Kivaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipomisen iloa myös siunulle Outi. <3 Suosittelen kyllä kokeilemaan repsetiä. Hyvä ja helppotekoinen kakku.

      Poista
  2. Nam! Luultavasti porkkanakakku on suurin suosikkini, Svinhufvudin kakun, lemon pien ja peanutbutter juustokakun kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Juustokakut ovat liian hyviä. :) Kivaa uutta viikkoa Tiia.

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...