Lupasin omenareseptejä ja tässä taas yksi sellainen. Tämä omenapiirakka on pehmeä ja kuohkea ja "katoaa" varsinkin lapsiperheessä mystisesti jonnekin. :) Resepti on äitini peruja, minkä olen muuttanut gluteenittomaksi. (Tämä piirakka on leivottu Jytte-jauhoilla) Jos maito kuuluu ruokavalioosi, käytä reseptiin voita ja maitoa. Niin teki myös äitini aikoinaan. :)
4 munaa
2 dl sokeria/hunajaa
4,5 - 5 d vaalea gluteenitonta jauhoseosta (määrä riippuu jauhojen laadusta)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 dl maidotonta margariiniä sulatettuna tai ruokaöljyä
1,2 dl mantelimaitoa/soijamaitoa/kauramaitoa tms.
omenoita
kanelia
fariinisokeria
mantelilastuja/mantelirouhetta
Vatkaa munat ja sokeri/humaja napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita kanamuna-sokeriseoksen kanssa. Lisää mantelimaito/soijamaito/kauramaito ja marjagiini/öljy. Sekoita seos tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi.
Pese omenat ja leikkaa ne viipaleiksi. Asettele omanaviipaleet taikinan päälle. Ripottele omenien päälle kanelia ja fariinisokeria. Lisää päällimmäiseksi mantelilastut tai -rouhe.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min.
Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Minun omppupiirakkani näyttää kovasti samalta kuin tämä. Tykkään tuosta pehmeästä pohjasta.
VastaaPoistaOi, kiva kuulla. Samiksia. <3 Ihanaa syksyistä viikkoa Outi.
PoistaNyt suu mielii koko ajan näitä omenaherkkuja, kun näkee omppuja ulkona joka puolella. Oma ukkeli antoi rempan yhteydessä kaataa meidän omenapuu ja en vieläkään oikein ole toipunut asiasta. Kivaa syyskuuta Tiina <3
VastaaPoistaMinä sain ystävältä korikaupalle omenia, joita olen hillonnut, keittänyt ja paistanut. Keittiössä leijuu koko ajan omenantuoksu. :) Ihanaa syksyä myös sinulle Tiia. <3
Poista