Kyselin toiveitanne reseptien suhteen. Tässä yksi arkinen leipäresepti. Usein banaanitertusta jää pari banaania ruskistumaan hedelmäkulhoon. Parhaat päivänsä nähneet hedelmät voi käyttää hyödyksi. :)
2 dl sulatettua kookosöljyä
0,75 dl hunajaa
2 kananmunaa
2 isoa ylikypsää banaania
o,2 dl
chiansiemeniä
½ dl mantelimaitoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin 2 dl vaaleaa ja 2 dl
tummaa)
(Päälle manteleita,
pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja marjoja/hedelmiä)
Vatkaa hunaja ja öljy vatkaimella, lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää muussatut banaanit, mantelimaito ja chiansiemenet. Anna turvota noin 5 min.
Lisää sekoitellen sooda, vaniljajauhe, suola ja kaneli.
Lisää lopuksi jauhot ja sekoita hyvin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja ripottele päälle haluamiasi pähkinöitä/siemeniä, kuivattuja marjoja/hedelmiä.
Paista 165-asteisessa uunissa n. 55 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Meillä tyttären bravuuriherkku on banaanileipä. Meidän leipään ei voi vaan laittaa pähkinöitä, tytär on niille pahasti allerginen.
VastaaPoistaIhanalta näyttää sinun tekemä leipäsi!