torstai 18. elokuuta 2016

Amerikkalainen juustokakku




Uunissa paistettu juustokakku on taivallista. Kakku on myös syntisen kalorista, mutta pala kakkua silloin tällöin sallittakoon. Kakun kruunaa vadelmakastike tai tuoreet vadelmat. Toisinaan piilotan vadelmia kakun sisään. Näin tein eilenkin. Täytteen sekaan on pudoteltu 150 g tuoreita kotimaisia vadelmia, joita pyöräytin hillosokerissa.  

Murskaa keksit tehosekoittimessa, jotta saan pohjasta tasaisen. Meillä tehosekoitin on usein smoothiekäytössä ja usein murskaan kesejä pakastepussissa pihvinuijallakin. Onnistuu se niinkin. ;)

Pohja:

200 g gluteenittomia keksejä. Digestive-tyyppiset toimivat parhaiten
150 g voita
pari rlk ruokosokeria

Täyte:
500 tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2-3 rkl sitruunamehua
2tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko (sisältö)
2 dl ruokosokeria
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa


Päälle:
tomusokeria +(vadelmia)

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Vuoka on näin helpompi irrottaa kakusta.

Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voi keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja korkealle reunoille.

Nosta tuorejuusto kulhoon ja notkista vatkaimella. Lisää joukkoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri.  Kaavi vaniljatangon siemenet ja sekoita muiden aineiden joukkoon. Jos käytät valmista vaniljajauhetta, lisää jauhe seokseen. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte pohjan päälle. 

Paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä. Säilytä kakkua jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja siirrä lautaselle. Ripottele pinnalle tomusokeria. Halutessasi tarjoile vadelmakastikkeen kera.



6 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta <3
    Ihanaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. :) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin.

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä. Minulla on joskus ollut vastaava kakkuohje, mutta olen hukannut sen. Nyt tätyy laittaa tämä testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Kakku on aika heviä settiä, mutta syntisen hyvää.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää!😋
    Meillä olikin samantapaiset postaukset!😀
    Kyllä juustokakut on vaan niin hyviä!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.