sunnuntai 28. elokuuta 2016

Maidoton, hiivaton ja gluteeniton banaanileipä



Kyselin toiveitanne reseptien suhteen. Tässä yksi arkinen leipäresepti. Usein banaanitertusta jää pari banaania ruskistumaan hedelmäkulhoon.  Parhaat päivänsä nähneet hedelmät voi käyttää hyödyksi. :)
Banaanileipä maistuu herkulliselta ja koostumukseltaan leipä on pehmeää. Taikinan päälle voi ripotella siemeniä, pähkinöitä,kuivattuja marjoja/hedelmiä oman maun mukaan. 

2 dl sulatettua kookosöljyä
0,75 dl hunajaa
2 kananmunaa
2 isoa ylikypsää banaania
o,2 dl chiansiemeniä
½ dl mantelimaitoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin 2 dl vaaleaa ja 2 dl tummaa)
(Päälle manteleita, pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja marjoja/hedelmiä)


Vatkaa hunaja ja öljy vatkaimella, lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää muussatut banaanit, mantelimaito ja chiansiemenet. Anna turvota noin 5 min.

Lisää sekoitellen sooda, vaniljajauhe, suola ja kaneli.

Lisää lopuksi jauhot ja sekoita hyvin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja ripottele päälle haluamiasi pähkinöitä/siemeniä, kuivattuja marjoja/hedelmiä. 

Paista 165-asteisessa uunissa n. 55 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. 



  

1 kommentti:

  1. Meillä tyttären bravuuriherkku on banaanileipä. Meidän leipään ei voi vaan laittaa pähkinöitä, tytär on niille pahasti allerginen.
    Ihanalta näyttää sinun tekemä leipäsi!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.