Appelsiini-suklaabrowniepalat
n. 20 palaa
125 g tummaa (70%) suklaata
150 g voita
3 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoa
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0.5 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
0.5 tl suolaa
½ appelsiinin raastettu kuori
Tuorejuustokerros:
400 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
2 kananmunaa
½ appelsiinin raastettu kuori’
0,2 dl mehua
Ohje:
Tee ensin taikina. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa
välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja raastettua appelsiininkuorta. Lisää joukkoon munat
yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita kaakaojauhot ja suola jauhoihin. Lisää
jauhot suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Levitä suklaataikina leivinpaperoidun korkeareunaisen vuuan päälle. Käytin 35 x 35 cm vuokaa.
Sekoita tuorejuusto ja kanamunat keskenään voimakkaasti
vatkaten. Lisää ½ appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu
Kaade tuorejuusto-munaseos brownietaikinan päälle. Vetele
pintaan kuvioita vaikkapa veitsellä, jotta taikinaseos ja tuorejuustoseos hieman
päällä sekoittuvat ja pinta saa marmorimaisen kuvioinnin.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 min. Leivonnainen on valmis silloin kun reunoilta on jähmettynyt, mutta keskeltä vielä vähän hyllyy. Jäähdytä. Leikkele paloiksi ja herkuttele.
Isolla piparkakkumuotilla tein taikinalevystä sydämenmuotoisia paloja. Täydellinen herkku vaikka ystävänpäiväksi.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 min. Leivonnainen on valmis silloin kun reunoilta on jähmettynyt, mutta keskeltä vielä vähän hyllyy. Jäähdytä. Leikkele paloiksi ja herkuttele.
Isolla piparkakkumuotilla tein taikinalevystä sydämenmuotoisia paloja. Täydellinen herkku vaikka ystävänpäiväksi.
Parhaita munia leivontaan. |
Moikka, minkäkokoinen vuoka oli sinulla käytössä tuohon määrään taikinaa?
VastaaPoistat Irkku
Hei, Oho, hyvä kun kysyit. Tieto koosta on kokonaan unohtunut. Käytin sellaista isohkoa vuokaa 35 x 35 cm
Poista