Siirry pääsisältöön

Appelsiininmakuiset browniepalat

Appelsiini-suklaabrowniepalat

n. 20 palaa



Brownietaikina:
125 g tummaa (70%) suklaata
150 g voita
3 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoa
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0.5 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
0.5 tl suolaa
½ appelsiinin raastettu kuori

Tuorejuustokerros:
400 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
2 kananmunaa
½ appelsiinin raastettu kuori’
 0,2 dl mehua

Ohje:
Tee ensin taikina. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja raastettua appelsiininkuorta. Lisää joukkoon munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita kaakaojauhot ja suola jauhoihin. Lisää jauhot suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä suklaataikina leivinpaperoidun korkeareunaisen vuuan päälle. Käytin 35 x 35 cm vuokaa.
Sekoita tuorejuusto ja kanamunat keskenään voimakkaasti vatkaten. Lisää ½ appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu

Kaade tuorejuusto-munaseos brownietaikinan päälle. Vetele pintaan kuvioita vaikkapa veitsellä, jotta taikinaseos ja tuorejuustoseos hieman päällä sekoittuvat ja pinta saa marmorimaisen kuvioinnin. 


Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 min. Leivonnainen on valmis silloin kun reunoilta on jähmettynyt, mutta keskeltä vielä vähän hyllyy. Jäähdytä. Leikkele paloiksi ja herkuttele.

Isolla piparkakkumuotilla tein taikinalevystä sydämenmuotoisia paloja. Täydellinen herkku vaikka ystävänpäiväksi.

Parhaita munia leivontaan.



Kommentit

  1. Moikka, minkäkokoinen vuoka oli sinulla käytössä tuohon määrään taikinaa?
    t Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Oho, hyvä kun kysyit. Tieto koosta on kokonaan unohtunut. Käytin sellaista isohkoa vuokaa 35 x 35 cm

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…