sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Appelsiininmakuiset browniepalat

Appelsiini-suklaabrowniepalat

n. 20 palaa



Brownietaikina:
125 g tummaa (70%) suklaata
150 g voita
3 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoa
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0.5 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
0.5 tl suolaa
½ appelsiinin raastettu kuori

Tuorejuustokerros:
400 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
2 kananmunaa
½ appelsiinin raastettu kuori’
 0,2 dl mehua

Ohje:
Tee ensin taikina. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja raastettua appelsiininkuorta. Lisää joukkoon munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita kaakaojauhot ja suola jauhoihin. Lisää jauhot suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä suklaataikina leivinpaperoidun korkeareunaisen vuuan päälle. Käytin 35 x 35 cm vuokaa.
Sekoita tuorejuusto ja kanamunat keskenään voimakkaasti vatkaten. Lisää ½ appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu

Kaade tuorejuusto-munaseos brownietaikinan päälle. Vetele pintaan kuvioita vaikkapa veitsellä, jotta taikinaseos ja tuorejuustoseos hieman päällä sekoittuvat ja pinta saa marmorimaisen kuvioinnin. 


Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 min. Leivonnainen on valmis silloin kun reunoilta on jähmettynyt, mutta keskeltä vielä vähän hyllyy. Jäähdytä. Leikkele paloiksi ja herkuttele.

Isolla piparkakkumuotilla tein taikinalevystä sydämenmuotoisia paloja. Täydellinen herkku vaikka ystävänpäiväksi.

Parhaita munia leivontaan.



2 kommenttia:

  1. Moikka, minkäkokoinen vuoka oli sinulla käytössä tuohon määrään taikinaa?
    t Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Oho, hyvä kun kysyit. Tieto koosta on kokonaan unohtunut. Käytin sellaista isohkoa vuokaa 35 x 35 cm

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.