Siirry pääsisältöön

Gluteeniton tomaatti-vuohenjuustopiirakka


Tomaatti on ehdoton lempparini, tämän piirakan pinnalle tomaatin seuraksi on lisätty vuohenjuustoa ja pohjalla olevaan tomaattikastikkeeseen pinaattia. Tämän ohjeen sain aikanaan, kun Facebookissa kyselin gluteenitonta piirakkaohjetta. Somesta on paljon iloakin. :) 


Pohja:

125 g maitorahkaa
125 g sulatettua margariinia/voita
2 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta 
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa

Sekoita maitorahka ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot ja kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä suola.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.


Täyte:
375 g tomaattimurskaa
50 g pinaattia pilkottuna
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
ripaus pippuria
¼ tl suolaa
ripaus fariinisokeria

Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää pinaatit, sipuli sekä purista sekaan valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 min. Mausta. Keitä tomaattikastiketta vielä pari minuuttia
Kaada tvalmis omaattikastike pohjan päälle.

Pinnalle:
1 pkt vuohenjuustoa
pieni rasia minitomaatteja
hieman merisuolaa, pipppuria ja yrttejä (basilika, oregano tms.)
1 pussi juustoraastetta, käytin emmentalia

Viipaloi vuohenjuusto paloiksi, ja halkaise minitomaatit. Asettele tomaatit ja vuohenjuusto piirakan pinnalle. Ripottele päälle hieman suolaa, pippuria ja yrttejä. Levitä pinnalle juustoraaste.
Paista 200-asteessa n. 20 min.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…