Tomaatti on ehdoton lempparini, tämän piirakan pinnalle tomaatin seuraksi on lisätty vuohenjuustoa ja pohjalla olevaan tomaattikastikkeeseen pinaattia. Tämän ohjeen sain aikanaan, kun Facebookissa kyselin gluteenitonta piirakkaohjetta. Somesta on paljon iloakin. :)
Pohja:
125 g sulatettua
margariinia/voita
2 dl Virtasalmen
viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
0,5 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
ripaus
merisuolaa
Sekoita maitorahka ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot ja kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä suola.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte:
375 g
tomaattimurskaa
50 g pinaattia
pilkottuna
1 keskikokoinen sipuli
pilkottuna
2
valkosipulinkynttä
ripaus pippuria
¼ tl suolaa
ripaus
fariinisokeria
Kaada
tomaattimurska kattilaan, lisää pinaatit, sipuli sekä purista sekaan
valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 min. Mausta. Keitä tomaattikastiketta vielä pari minuuttia
Kaada
tvalmis omaattikastike pohjan päälle.
Pinnalle:
1 pkt
vuohenjuustoa
pieni rasia
minitomaatteja
hieman
merisuolaa, pipppuria ja yrttejä (basilika, oregano tms.)
1 pussi juustoraastetta, käytin emmentalia
Viipaloi
vuohenjuusto paloiksi, ja halkaise minitomaatit. Asettele tomaatit ja
vuohenjuusto piirakan pinnalle. Ripottele päälle hieman suolaa, pippuria ja
yrttejä. Levitä pinnalle juustoraaste.
Paista
200-asteessa n. 20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.