Päätin kokeilla ihan tasapuolisuuden vuoksi myös
blondie-leivoksia. Taikinaan sekoitin kookoshiutaleita, ja tuorejuusto sai
makunsa vadelmista.
Blondietaikina:
150 g
valkoista suklaata
150 g voita
3 dl
ruokosokeria
4 isoa luomukananmunaa
2 dl
mantelijauhoa
1 dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0.5 tl
suolaa
50 g
kookoshiutaleita
Tuorejuustokerros:
400
maustamatonta tuorejuustoa
3 isoa luomukananmunaa
150 g
vadelmia
1 tl
vaniljasokeria
0,3 dl
sokeria
150g
vadelmia
2 rlk
perunajauhoja
2 rlk
sokeria
Ohje:
Tee ensin
taikina. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa välillä sekoitellen. Sekoita
joukkoon ruokosokeri. Lisää joukkoon
munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita kookoshiutaleet ja suola
jauhoihin. Lisää jauhot suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että aineet juuri
ja juuri sekoittuvat. Levitä suklaataikina leivinpaperoidun korkeareunaisen
vuuan päälle.
Sekoita
tuorejuusto ja kanamunat keskenään voimakkaasti vatkaten. Lisää joukkoon sulaneet
vadelmat ja sokerit. Sekoita.
Kaade
tuorejuusto-munaseos pohjataikinan päälle. Vetele pintaan kuvioita vaikkapa
veitsellä, jotta taikinaseos ja tuorejuustoseos sekoittuvat hieman.
Sekoita
keskenään 150g vadelmia, perunajauhoja ja sokeria. Asettele vadelmat varovasti
vuokaan taikinan pinnalle.
Paista
uunissa 175-asteessa 45 min.
Leivokset koristelin kermavaahdolla ja kuivatuilla orvokeilla. Keräsin viime kesänä paljon syötäviä kukkia ja kuivasin ne, koristelua varten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.