tiistai 9. helmikuuta 2016

Gluteeniton vadelma-blondie


Päätin kokeilla ihan tasapuolisuuden vuoksi myös blondie-leivoksia. Taikinaan sekoitin kookoshiutaleita, ja tuorejuusto sai makunsa vadelmista.

Blondietaikina:
150 g valkoista suklaata
150 g voita
3 dl ruokosokeria
4 isoa luomukananmunaa
2 dl mantelijauhoa
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0.5 tl suolaa
50 g kookoshiutaleita

Tuorejuustokerros:
400 maustamatonta tuorejuustoa
3 isoa luomukananmunaa
150 g vadelmia
1 tl vaniljasokeria
0,3 dl sokeria

150g vadelmia
2 rlk perunajauhoja
2 rlk sokeria

Ohje:
Tee ensin taikina. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon ruokosokeri.  Lisää joukkoon munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita kookoshiutaleet ja suola jauhoihin. Lisää jauhot suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä suklaataikina leivinpaperoidun korkeareunaisen vuuan päälle.
Sekoita tuorejuusto ja kanamunat keskenään voimakkaasti vatkaten. Lisää joukkoon sulaneet vadelmat ja sokerit. Sekoita.
Kaade tuorejuusto-munaseos pohjataikinan päälle. Vetele pintaan kuvioita vaikkapa veitsellä, jotta taikinaseos ja tuorejuustoseos sekoittuvat hieman. 

Sekoita keskenään 150g vadelmia, perunajauhoja ja sokeria. Asettele vadelmat varovasti vuokaan taikinan pinnalle.

Paista uunissa 175-asteessa 45 min.


Leivokset koristelin kermavaahdolla ja kuivatuilla orvokeilla. Keräsin viime kesänä paljon syötäviä kukkia ja kuivasin ne, koristelua varten. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.