sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kuohkeita sämpylöitä



Nämäkin sämpylät on leivottu Virtasalmen viljatuotteen jauhoilla. Vaaleaa jauhoseosta ja tattarijauhoja löytyy täältä Etelä-Karjalastakin kaupan hyllyltä. Sämpylät onnistuivat yli odotusten, juustoraaste tekee oman hyvän lisänsä makuun. 

25 g hiivaa
1 rlk psylliumia
4 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
1/2 rlk sokeria
50 g juustoraastetta
1/2 dl tattarijauhoja
4 dl vaaleaa jauhoseosta
1/2 dl oliiviöljyä/voisulaa


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja kaurahiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon suola, sokeri, rasva ja juustoraaste.
Lisää jauhot pienissä erissä samalla sähkövatkaimella tai käsin.
Pyörittele taikinasta sämpylöitä. Käsittelyä helpottaa jos öljyät kätesi ennen pyörittelyä.
Kohota gluteenittomat sämpylät leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Koristelin sämpylät kurpitsansiemenillä. 
Paista gluteenittomia sämpylöitä 225 asteessa 10 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.