Gluteeniton kahvikakku

Päätin kokeilla, osaisinko tehdä appelsiinikakun. Testasin, miten Cocovin luomu kookossokeri toimisi leivonnassa. Hyvin näytti toimivan. :) Taikinaan lisäsin kreikkalaista jogurttia, sitä kun jääkaapissa oli. Samalla tavoin taikinaan käy niin viili kuin piimäkin.
Kakusta tuli pumpulinpehmeä, vaikkei siinä ole lainkaan perunajauhoa. Ruskean värinsä kakku sai kookossokerista.

150 g pehmeää voita
1 appelsiinin raastettu kuori
0,5 dl appelsiinimehua
1,5 dl kookossokeria (tai tavallista sokeria)
3 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
3 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2,5 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,2 dl kreikkalaista/turkkilaista/maustamatonta jogurttia tai viiliä tai piimää

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Käytin halkaisijaltaan reilun 20 cm kakkuvuokaa.
Vaahdota voi, sokerit ja appelsiininkuoriraaste.
Sekoita keltuaiset joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää appelsiinimehu.
Yhdistä leivinjauhe jauhoseokseen.
Lisää sokeri-appelsiininkuori-keltuainen-seokseen mantelijauhot.
Lisää jauhoseos, jossa leivinjauhe mukana.
Sekoita jogurtti taikinaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinan joukkoon.
Paista kakkua n. 35 min 175-asteisessa uunissa. Tarkista hammastikulla kypsyys.

Kakun voit halustessasi kuorruttaa appelsiininmehu-tomusokeri seoksella ja koristella haluamillasi koristeilla. Itse käytin koristeluun tomusokeria.





Kommentit

Suositut tekstit