Huomasin Kinuskikissan sivuilla ohjeen, käytännössä melkein sama ohje siis. Lisäsin manteliesanssia taikinaan, kun sitä joulun jälkeen kaapissa sattuu olemaan. Mutta pakollinen ainesosa se ei ole. Jos syöjiä on enemmän, teen suoraan kaksinkertainen annos.
8 kpl
Taikina:
50 g mantelilastuja
1 ¼ dl mantelijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl piparkakkumaustetta
1 ½ tl kardemummaa
1 ½ tl vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
(4 tippaa manteliesanssia)
(4 tippaa manteliesanssia)
Kostutus:
1 ¼ dl vettä
1 ¼ rkl sokeria
3 rkl mantelilikööriä
tai sitruunamehua
Pinnalle ja väliin
150 g vadelmahilloa
2 dl kuohukermaa+vaniljasokeria +ripaus sokeriaa kermavaahtoa varten
Yhdistä
kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon
yksitellen. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa, lisää manteliesanssi. (jos käytät esanssia ylipäätään taikinassa)
Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paista 12 min 200-asteisessa uunissa.
Mittaa
kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä.
Sekoita joukkoon
mantelilikööri tai sitruunamehu. Levitä seosta pullasudilla taikinalevyn päälle, niin että leivonnainen kostuu reilusti.
Leikkaa vaikka viinilasin avulla taikinalevystä ympyröitä. Tarvitset kaksi ympyrää per leivos.
Pursota väliin ja päälle vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
Pursota väliin ja päälle vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.