torstai 4. helmikuuta 2016

Gluteenittomat laskiais-Runebergit


Huomasin Kinuskikissan sivuilla ohjeen, käytännössä melkein sama ohje siis. Lisäsin manteliesanssia taikinaan, kun sitä joulun jälkeen kaapissa sattuu olemaan. Mutta pakollinen ainesosa se ei ole. Jos syöjiä on enemmän, teen suoraan kaksinkertainen annos.

8 kpl

Taikina:
50 g mantelilastuja
1 ¼ dl mantelijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl piparkakkumaustetta
1 ½ tl kardemummaa
1 ½ tl vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
(4 tippaa manteliesanssia)

Kostutus:
1 ¼ dl vettä
1 ¼ rkl sokeria
3 rkl  mantelilikööriä tai sitruunamehua

Pinnalle ja väliin
150 g vadelmahilloa
2 dl kuohukermaa+vaniljasokeria +ripaus sokeriaa kermavaahtoa varten

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa, lisää manteliesanssi. (jos käytät esanssia ylipäätään taikinassa)

Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paista 12 min 200-asteisessa uunissa.

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon 
mantelilikööri tai sitruunamehu. Levitä seosta pullasudilla  taikinalevyn  päälle, niin että leivonnainen kostuu reilusti.

Leikkaa vaikka viinilasin avulla taikinalevystä ympyröitä. Tarvitset kaksi ympyrää per leivos.

 Pursota väliin ja päälle  vadelmahilloa ja kermavaahtoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.