torstai 25. helmikuuta 2016

Banoffee piiras

Tämän reseptin kaivoin arkistoistani, loppuviikosta leivon suolaista piirakkaa. Tomaatti-vuohenjuusto sopisi omaan suuhun. :) Toiveikasta torstaita kaikille!

Tämä on ollut yksi varma lasten suosikki. Maistuu kyllä myös aikuisemmassakin suussa. Käytä pohjaan gluteenittomia keksiä, oikeastaan mikä tahansa digestive-tyyppinen sopii. Olen tehnyt piirasta, myös suklaakekseistä. Maistuu hyvältä niinkin. Ja piiras on todella helppo tehdä. :)

250 g gluteenittomia keksejä
100g voita sulatettuna
2 isoa banaania
3 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa
tummaa suklaata koristeeksi

Murskaa keksit hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille tiiviisti. (tämä ohje on 24 cm halkaisijalle) Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. seitsemän minuuttia. Pohja saa unnissa hieman väriä pintaansa.

Jäähdytä pohja, ja laita jääkaappiin viilenemään.

Kun pohja on kylmä, kaada kondensoitu maito pohjan päälle. Tasoita pinta lastalla ja laita jääkaappiin n. 45 min ajaksi.

Irrota vuoka pohjasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Pilko banaanit ohuiksi viipaleiksi, asettele toffeekerroksen (kondensoitu maito) päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja leivitä banaanikerroksen päälle. Koristele suklaarouheella tai - lastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.