Tattariletut ovat helppoa ja hyvää tarjottavaa, ja maistuvat kaikille.
Ainekset:
2,5 dl tattarijauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl tomusokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa joista keltuainen ja valkuainen eroteltuna
3 dl piimää
2 dl rasvaista maitoa
paistamiseen voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Erottele valkuaiset ja
keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset, piimä ja maito. Sekoita joukkoon kuivat
aineet ja kääntele varovasti valkuaisvaahto joukkoon lopuksi.
Anna taikinan turvota noin tunti ennen paistamista. Kuumenna
nokare voita pannulla. Nosta kauhalla pieni määrä taikinaa pannulle.
Anna letun paistua rauhassa miedolla lämmöllä ensin
toiselta puolelta ja sitten käännä se. Letuista tulee paksuja ja
kuohkeita.
Suolainen täyte:
2 purkkia mätiä tai
200g savukalaa (savusiikaa, kylmäsavulohta..)
1 pieni punasipuli hienoksi pilkottuna
1 purkki smetanaa
pippuriseosta
(tilliä hienoksi pilkottuna jos käytät kalaa)
Levitä pannukakun päälle smetanaa lusikalla. Päälle
mätiä/kalaa ja sipulisilppua. Jos käytät mätiä, ripottele päälle pippuriseosta.
Jos taas käytät kalaa, koristele tillisilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.