torstai 4. helmikuuta 2016

Tattariletut



Tattariletut ovat helppoa ja hyvää tarjottavaa, ja maistuvat kaikille.

Ainekset:
2,5 dl tattarijauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl tomusokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa joista keltuainen ja valkuainen eroteltuna
3 dl piimää
2 dl rasvaista maitoa
paistamiseen voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset, piimä ja maito. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja kääntele varovasti valkuaisvaahto joukkoon lopuksi.
Anna taikinan turvota noin tunti ennen paistamista. Kuumenna nokare voita pannulla. Nosta kauhalla pieni määrä taikinaa pannulle.
Anna letun paistua rauhassa miedolla lämmöllä ensin toiselta puolelta ja sitten käännä se. Letuista tulee paksuja ja kuohkeita.




Suolainen täyte:
2  purkkia mätiä tai 200g savukalaa (savusiikaa, kylmäsavulohta..)
1 pieni punasipuli hienoksi pilkottuna
1 purkki smetanaa
pippuriseosta
(tilliä hienoksi pilkottuna jos käytät kalaa)


Levitä pannukakun päälle smetanaa lusikalla. Päälle mätiä/kalaa ja sipulisilppua. Jos käytät mätiä, ripottele päälle pippuriseosta. Jos taas käytät kalaa, koristele tillisilpulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...