Se paras gluteeniton pulla



Eilen paistoin vehnäpullia, ja tänään oli gluteenittomien vuoro. Kun tyttäret olivat pieniä, leivoin golfpallomaisia gluteenittomia pullia, kovia ja mauttomia. Silloin tuskailin, ettei tästä mitään tule.

Onneksi jauhot ovat niistä ajoista hieman muuttuneet. Taikinaani tuunasin vaniljanmakuisella soijajuomalla. Pullat leipoutuivat kuin vehnäpullat, kanelikierteet onnistuivat hyvin. Virtasalmen viljatuotteen pullataikinaseos on tosi hyvää.

5 dl vaniljanmakuista soijajuomaa
1,2 dl sokeria
2 pussia kuivahiivaa
1 tl leivinjauhetta
1 rlk jauhettua kaardemummaa
1/2 tl suolaa
100g pehmeää voita
800 g pullajauhoseosta (käytännössä 1 3/4 pakettia kului koko leivontaan)
1 kanamuna

1 haarukalla rikkivatkattu kanamuna + raesokeria + mantelilastuja koristeluun

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lämmitä soijajuoma kädenlämpöiseksi, ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita.
3. Lisää seokseen voi ja kanamuna.
4. Anna taikinan levätä lämpimässä vedottomassa paikassa. Laskin itse tiskialtaaseen lämmintä vettä, ja annoin taikinakulhon kellua siellä keittiöpyyhkeen alla.

Sitten leivoinkin kuin vehnätaikinaa. Oli helppo käsitellä.

Paistoin pullat 200-asteisessa uunissa reilun 10 min ajan.



Annoin pullien kohota pellillä n. 15 min ennen paistamista.


Tein kanelipullia, taikinalevyn päälle levitin voi-fariinisokeri-kaneliseosta lastalla.
Mutta kun vaniljanystävä olen pursorin pikkupullan päälle vaniljakreemiä. 















Kommentit

Suositut tekstit