(8 hengelle)
Pohja:
7 valkuaista
5 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1,5 dl mantelilastuja
Jogurttivaahto:
4 dl kuohukermaa
4 dl maustamatonta paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
4 rlk tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vadelmakastike:
200 g pakastevadelmia
2 dl vettä
2 tl sitruunamehua
1 dl hyytelösokeria
Pinnalle:
mantelilastuja, marjoja, sitruunamelissan lehtiä
Tee näin:
Vatkaa siis valkuisia voimakkaasti, kunnes vaahtoutuvat. Lisää sitruunamehu ja sokeri sekaan. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Kääntele sekaan mantelilastut.
Levitä marenki lastan tai nuolijan avulla leivinpaperitetulle pellille ympyrän muotoon. Koverra keskelle kuoppa. (jogurttivaahtoa varten)
Paista 125-asteissa uunissa noin 1,5 h. Anna jäähtyä rauhassa.
Valmista vadelmakastike.
Mittaa aineet kattilaan. Kiehauta muutama minuutti. Jäähdytä marjakastike.
Valmista jogurttikastike.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri.
Levitä marengin päälle jogurttivaahto, leivitä päälle vadelmakastiketta. Koristele.
Nam! Ihanan näköinen!
VastaaPoistaKyllä maistuisi.
Nam, hyvää ♥
VastaaPoista