Marjapavlova

Marenkipohjainen kakku on nimetty venäläisen balettitanssijan mukaan. Kakun suutuntuma onkin keveä ja raikas. Rakenteeltaan kakun marenki on rapsakka, ja lisäsin hieman sitruunaa kirpeää makua tuomaan (Ja helpottamaan marengin vatkautumista). Päälle keittelin hyytelösokerin avulla vadelmakastikkeen. Tämä kakku ei kestä pitkää jääkaappisäilytystä juuri tuon marjakastikkeen vuoksi. Mutta makua kastike tuo tullessaan. Jauhoja tai jauhoseosta ei ole käytetty reseptissä lainkaan.


(8 hengelle)

Pohja:
7 valkuaista
5 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1,5 dl mantelilastuja

Jogurttivaahto:
4 dl kuohukermaa
4 dl maustamatonta paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
4 rlk tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vadelmakastike:
200 g pakastevadelmia
2 dl vettä
2 tl sitruunamehua
1 dl hyytelösokeria

Pinnalle:
mantelilastuja, marjoja, sitruunamelissan lehtiä

Tee näin:

Vatkaa marenki puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Metalli- tai lasikulho on ehdottomasti paras. Muovikulhoon jää helposti kiinni rasvaa, ja silloin marenki ei onnistu.
Vatkaa siis valkuisia voimakkaasti, kunnes vaahtoutuvat. Lisää sitruunamehu ja sokeri sekaan. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Kääntele sekaan  mantelilastut.

Levitä marenki lastan tai nuolijan avulla leivinpaperitetulle pellille ympyrän muotoon. Koverra keskelle kuoppa. (jogurttivaahtoa varten)


Paista 125-asteissa uunissa noin 1,5 h. Anna jäähtyä rauhassa. 

Valmista vadelmakastike.
 Mittaa aineet kattilaan. Kiehauta muutama minuutti. Jäähdytä marjakastike.

Valmista jogurttikastike. 
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri. 

Levitä marengin päälle jogurttivaahto, leivitä päälle vadelmakastiketta. Koristele. 















Kommentit

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Suositut tekstit