Siirry pääsisältöön

Pinaatti-feta-chorizotäytteinen piirakka



Tänään tutkin jääkaappini sisältöä, ja päätin valmistaa pinaatista, fetajuustosta ja chorizosta piirakan. Kevensin piirakkapohjaa raejuustolla. Virtasalmen viljatuotteen gluteeniton  höyrytetty kaurajauho toimi hyvin tässä reseptissä. 

Pohja:

100g voita
2,5 dl kaurajauhoa, Virtasalmen viljatuotteen valmiste
1 tl leivinjauhetta
150 g raejuustoa
ripaus suolaa

Nypi ainekset sekaisin taikinakulhossa. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 180-asteessa n. 7 min. 

Täyte:

kourallinen pinaattia pilkottuna
100 g fetajuustoa murusteltuna
100g chorizo-makkaraa
2 dl ruokakermaa
mausteeksi:
 1/2 tl paprikajauhetta
 yrttejä maun mukaan
 muutama rouhaisu pippurimyllystä
ripaus suolaa
 1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 kananmuna
100g juustoraastetta (Emmental tms.)

Levitä piirakkapohjan päälle murusteltu feta, pilkottu pinaatti ja chorizo. Sekoita ruokakermaan kananmuna ja mausteet. Kaada kananmunaseos piirakan päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraaste. 
Paista piirakka uunissa 200-asteessaa n. 25 min. Tarjoile piirakkapala salaatin kanssa. 


Kommentit

  1. Kuulostaapa kyllä niin herkulliselta.
    Ihanaa keskiviikkoiltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, kiva että pidät. :) Ihanaa päivää sinullekin!

      Poista
  2. Rakastan piirakoita ja fetan ja pinaatin liittohan on täydellinen. Lisäksi vaivaa epämääräinen suolanhimo, joten tämä olisi oivallinen siihenkin vaivaan. ;) Nam. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että pidät. Feta ja pinaatti ovat kyllä herkullinen pari. Mukavaa päivää sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…