keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Pinaatti-feta-chorizotäytteinen piirakka



Tänään tutkin jääkaappini sisältöä, ja päätin valmistaa pinaatista, fetajuustosta ja chorizosta piirakan. Kevensin piirakkapohjaa raejuustolla. Virtasalmen viljatuotteen gluteeniton  höyrytetty kaurajauho toimi hyvin tässä reseptissä. 

Pohja:

100g voita
2,5 dl kaurajauhoa, Virtasalmen viljatuotteen valmiste
1 tl leivinjauhetta
150 g raejuustoa
ripaus suolaa

Nypi ainekset sekaisin taikinakulhossa. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 180-asteessa n. 7 min. 

Täyte:

kourallinen pinaattia pilkottuna
100 g fetajuustoa murusteltuna
100g chorizo-makkaraa
2 dl ruokakermaa
mausteeksi:
 1/2 tl paprikajauhetta
 yrttejä maun mukaan
 muutama rouhaisu pippurimyllystä
ripaus suolaa
 1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 kananmuna
100g juustoraastetta (Emmental tms.)

Levitä piirakkapohjan päälle murusteltu feta, pilkottu pinaatti ja chorizo. Sekoita ruokakermaan kananmuna ja mausteet. Kaada kananmunaseos piirakan päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraaste. 
Paista piirakka uunissa 200-asteessaa n. 25 min. Tarjoile piirakkapala salaatin kanssa. 


4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kyllä niin herkulliselta.
    Ihanaa keskiviikkoiltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, kiva että pidät. :) Ihanaa päivää sinullekin!

      Poista
  2. Rakastan piirakoita ja fetan ja pinaatin liittohan on täydellinen. Lisäksi vaivaa epämääräinen suolanhimo, joten tämä olisi oivallinen siihenkin vaivaan. ;) Nam. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että pidät. Feta ja pinaatti ovat kyllä herkullinen pari. Mukavaa päivää sinulle!

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...