Aina silloin tällöin pitää autoilla paikasta toiseen. Jos päivä on pitkä, ongelmaksi meille gluteenittomille muodotuvat usein välipalat. En viitsi autossa pitää kylmälaukkua. Huoltoasemilta löytyy nykyisin jo gluteenitonta, tosin useimmiten hurjalla sokerimäärällä varustettuna.
Tästä ajatukseni lähti tällä kertaa. Päätin valmistaa välipalapatukoita. Tein kahdenlaisia, sillä resepti on helposti muunneltavissa.
Tästä ajatukseni lähti tällä kertaa. Päätin valmistaa välipalapatukoita. Tein kahdenlaisia, sillä resepti on helposti muunneltavissa.
Resepti kuudelle patukalle:
Marjaisat patukat
2 dl kaurahiutaleita
½ dl kookoshiutaleita
½ dl kuivattuja marjoja ja hedelmiä
½ dl erilaisia pähkinöitä
1 rlk pinjansiemenrouhetta
1 kypsä banaani
2 rkl maapähkinävoita (ei lisättyä sokeria tai kaakaota seassa)
1 tl vaniljasokeria
½ dl vettä
½ dl kookoshiutaleita
½ dl kuivattuja marjoja ja hedelmiä
½ dl erilaisia pähkinöitä
1 rlk pinjansiemenrouhetta
1 kypsä banaani
2 rkl maapähkinävoita (ei lisättyä sokeria tai kaakaota seassa)
1 tl vaniljasokeria
½ dl vettä
Rouhi pähkinät ja pilko kuivahedelmät paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa banaaniruka ja sekoita joukkoon maapähkinävoi, vesi ja vaniljasokeri.
Sekoita ainekset keskenään.
Vuoraa pieni uunipelti tai pieni uunin kestävä vuoka leivinpaperilla ja painele seos kevyesti astian pohjalle. Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä
ja leikkaa paloiksi.
Suklaa-rusinapatukat
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl gluteenitonta mysliä
1/2 dl rusinoita
1/2 dl pähkinöitä
3 palaa tummaa suklaata rouhittuna
1 rlk seesaminsiemenrouhetta
1 kypsä banaani
2 rld maapähkinävoita
1 tl vanljasokeria
1/2 dl vettä
Rouhi pähkinät ja suklaa. Pilko rusinat pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa banaani ja sekoita maapähkinävoi, vesi ja vaniljasokeri.
Sekoita ainekset keskenään.
Vuoraa pieni uunipelti tai pieni uunin kestävä vuoka leivinpaperilla ja painele seos kevyesti astian pohjalle. Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Olen pakastanut patukat pieniin pakastepusseihin tai pyöritellyt folion sisään. Näin on patukka helppo napata autoon mukaan.
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl gluteenitonta mysliä
1/2 dl rusinoita
1/2 dl pähkinöitä
3 palaa tummaa suklaata rouhittuna
1 rlk seesaminsiemenrouhetta
1 kypsä banaani
2 rld maapähkinävoita
1 tl vanljasokeria
1/2 dl vettä
Rouhi pähkinät ja suklaa. Pilko rusinat pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa banaani ja sekoita maapähkinävoi, vesi ja vaniljasokeri.
Sekoita ainekset keskenään.
Vuoraa pieni uunipelti tai pieni uunin kestävä vuoka leivinpaperilla ja painele seos kevyesti astian pohjalle. Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Olen pakastanut patukat pieniin pakastepusseihin tai pyöritellyt folion sisään. Näin on patukka helppo napata autoon mukaan.
Ooh nuo ovat varmaan suussasulavia herkkuja! Aurinkoa päivään Tiina <3
VastaaPoistaKiitos. Helppoa ja nopeaa, kun autolla ajelee. Aurinkoa sinullekin. Sitä on onneksi riittänyt.
PoistaNäyttävät kyllä niin herkullisilta. Näitä voisi itsekin muutaman ottaa töihin mukaan kun on iltavuorossa.
VastaaPoistaIhanaa keskiviikkoa!
Mukavaa viikkoa sinullekin!
PoistaMyslipatukoita en ole tehnyt, mutta omaa aamumysliä olen tehnyt siitä lähtien kun tajusin kuinka paljon sokeria kaupan granolassa on.
VastaaPoistaMyslit ovatkin vasta ladutta sokerilla. :/ Tarkkaan paketin kaupassa aina lueskelen. Mysliä voisikin tehdä seuraavaksi. En ole piiiiitkkääään aikaa tehnyt itse. Olisi jo korkea aika. Mukavaa päivää sinulle!
PoistaMulla on monta kertaa ollut mielessä, että tekisin itse patukoita, joita voisin sit ottaa golfkierrokselle evääksi, mutta enpä oo saanut aikaiseksi.
VastaaPoistaKiitos näistä helpoilta ja hyviltä kuulostavista resepteistä!
Suosittelen kokeilemaan. Energiaa patukasta riittää taas joksikin aikaa. Terveellistä ja hyvää.
Poista